Doctor Who'da bir ilk!

Doctor Who'nun yeni sezonunda tanışacağımız Bill Potts, dizinin ilk açık eşcinsel karakteri olacak.

Berfu Özlen
03 Nisan 2017 - 13:58
Gündem

Doctor Who'ya yeni bir yardımcı katılıyor. Bill Potts henüz ekranlarda arz-ı endam etmemiş olsa da, şimdiden tarih yazdı. Entertainment Weekly'nin haberine göre,Potts dizinin ilk "açık" eşcinsel karakteri oldu. 

"Artık zamanı gelmedi mi?"

Cuma günü dizide Bill Potts'u canlandıracak olan Pearl Mackie ile yapılan ropörtajda, genç oyuncu Bill karakterinin ilk açık eşcinsel Doctor Who karakteri olacağını ve bunun ekranlara geldiği ilk saniyelerden itibaren ima edileceğini belirtmişti. Pearl: "Bill bir eşcinsel. 21. yüzyılda bunun çok da büyük bir problem olmaması gerektiğini düşünüyorum. Artık zamanı gelmedi mi?" dedi ve ekledi, "Bu temsil çok önemli, özellikle de ana akım bir dizide olması. İnsanların gay ya da siyahi olduğunu söylemeleri çok önemli. Gay olmak Bill'in karakterini şekillendiren ana yapı değil ama onun büyük bir parçası. O bu şekilde mutlu ve huzurlu."

17-04/03/doctor-who-s10.jpeg

Teknik olarak ilk açık eşcinsel karakter

Bill her ne kadar ilk açık gay karakter olsa da, daha önce konuk oyuncu olarak katılan bazı karakterler de farklı cinsel eğilimlere sahipti. Kaptan Jack Harkness omniseksüel bir karakterken, Doktor'un eşi River Song, daha önceki eşcinsel evlilikleri nedeniyle biseksüel bir karakterdi. Bu iki karakter de dizide önemli rollerde rol almamış olduğu için, Potts ilk gay karakter olarak kabul ediliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin