EBA TV'de idam sahnesi görüntüleri şaşkınlık yarattı!

Eğitim kanalında idam sahnesinin gösterilmesi herkesi şoke etti.

Merve Mutlu
23 Mart 2020 - 15:15
Viral

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs'ün etkileri nedeniyle okulların geçici bir süreliğine kapatılması nedeniyle EBA TV üzerinden uzaktan eğitimler başladı. Ancak uzaktan eğitimde gösterilen görüntüler herkesi şaşırttı. 

20-03/23/eba-tv-nedir.jpg

Başlayan uzaktan eğitimlerde ilk gün olaylı geçti. Adnan Menderes'in idam edildiği görüntülerin animasyonunun izletilmesi ve ders aralarında ilahi yayını yapılması büyük tepki çekti. İlahili teneffüsler ve müfredatta yer almayan ders içerikleri eğitim sendikalarının yakın takibine alındı. 

EBA TV'de idam görüntüleri!

20-03/23/eba-tv-1584964690.png

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre eğitim İş Sendikası Hukuk İşleri Genel Sekreteri Maksut Balmuk, "Orta okulda ders arası geçişlerdeki animasyonda Atatürk’ün CHP’li olmasından tutun da öğrencilerin Adnan Menderes’in idam sehpası görüntüsü, boynuna ip geçirilmesi hatta tekme atılması gibi bilgilerin animasyon olarak verilmesini doğru bulmuyoruz" derken sözlerine şunları da ekledi: "Talim Terbiye Kurulu’nun onayladığı müfredatta böyle bir ders içeriği yok. EBA’da ders içeriklerinde siyasi, ideolojik yayın yapılıyor. Ortaokul öğrencilerine, idam görüntüsü izlettirmek zaten corona virüsü nedeniyle moralleri bozuk olan çocukları daha da olumsuz etkiliyor. Ders içeriklerini, sendika olarak dikkatle izliyoruz. Çok sayıda dini içerik yüklendiğini hatta Diyanetin hazırladığı görüntülerin de yayınlandığını görüyoruz. Mevzuat aykırı ve müfredat dışı eğitim verilmesine karşı hukuki olarak EBA derslerini takibe aldık. "

EBA TV Nedir?

Eğitim Bilişim Ağıdır. Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapanmasının ardından hazırlanan bir uzaktan eğitim platformudur.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin