Efsane dizi ve filmlerin yapımcısı Paul Junger Witt hayatını kaybetti!

Altın Kızlar ve Ölü Ozanlar Derneği gibi önemli dizi ve filmlerin yapımcısı olarak bilinen Paul Junger Witt 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Volkan Küçükel
28 Nisan 2018 - 00:23
Gündem

Golden Girls (Altın Kızlar), Here Come the Brides gibi popüler dizilerin; Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği), Three Kings (Üç Kral) ve Insomnia gibi filmlerin yapımcısı Paul Junger Witt 77 yaşında hayatını kaybetti.

PAUL JUNGER WITT 77 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ!

Uzun süredir kanser hastalığıyla yaşam mücadelesi veren Witt'in Cuma sabahı Los Angeles'taki evinde hayata gözlerini yumduğu duyuruldu.

WITT'İN YAPIMCISI OLDUĞU DİZİLER HANGİLERİ?

Columbia Pictures'ta posta odası görevlisi olarak başlayıp, televizyon dünyasının en başarılı ve unutulmaz dizilerinin yapımcısına dönüştüğü başarılı kariyeri boyunca The Partridge Family, Golden Girls, Here Come the Brides, Soap ve spin-off'u Benson, Empty Nest, Blossom, orijinal Beauty and the Beast gibi sayısız yapımın künyesine ismini yazdıran ünlü yapımcı televizyon sektöründeki işlerinin dışında sinema dalında da önemli işlerin içinde yer aldı.

18-04/28/altin-kizlar-paul-junger-witt-1524867379.jpg

Robin Williams ile çalıştığı iki yapım Dead Poets Society ve Insomnia; Three Kings; eleştirmenlerce beğenilen A Better Life, 1971 yapımı klasikleşmiş televizyon filmi Brian's Song gibi filmler Witt'in yapımcı kadrosunda yer aldığı yapımlar arasında bulunuyor.

Yapım ortağı Tony Thomas'la kurmuş olduğu Witt/Thomas Productions ile 1970 ve 80'li yıllarda oldukça aktif bir dönem geçiren Witt sonrasında yapımcı kadrosunda yer aldığı NBC'nin Golden Girls dizisinin yazar/yapımcısı Susan Harris ile evlenmiş ve bu evliliğin ardından ortağı olduğu yapım şirketi, Witt/Thomas/Harris Productions ismini almıştı.

18-04/28/paul-junger-witt.jpg

Yapımcılık kariyerinin dışında tam bir çevre dostu olan Witt çevresel konulara ve sorunlara oldukça duyarlı bir kişilikti. Kaliforniya Eyaleti Parklar ve Rekreasyon Departmanı'nda 16 yıl boyunca çeşitli kademelerde görev yapan Witt; Çevreci Medya Derneği, Emmett İklim Değişikliği Enstitüsü, ecoAmerica ve Santa Barbara Channelkeeper gibi çeşitli kurum ve örgütlere üyeydi.

Witt'in, karısı Harris ile olan evililiğinden Christopher, Anthony, Genevieve, Oliver ve Sam isimlerinde beş çocuğu bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin