'Efsane' filmi için 30 kişilik ekip 5 hafta çalıştı! Filmin çekim süreciyle ilgili ilginç detaylar...

Ahmet Kural, Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş gibi ünlü isimlerin başrolünda yer aldığı 'Efsane' filmi için 5 haftalık hazırlık süreci yaşandı. İşte tarihî yapının korunması için çabalanan çekimleriyle 'Efsane' filminden detaylar...

Berfin Sengil
04 Aralık 2023 - 15:11
Kültür Sanat

Yapımcılığını Aytaç Medya, senaryo ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği 'Efsane' filmi için 5 haftalık bir süreç yürütüldüğü ortaya çıktı.

Çorum'un Kargı ilçesinde gerçekleştirilen çekimlerde yeni mekanların hazırlandığı filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Kural, Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş, Sadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt, Rojhat Özsoy, Tuana Tezsay, Devrim Saltoğlu, Ferhan Vural, Burcu Gönder gibi isimler yer alıyor.

İnşaat mühendislerinin plato kurduğu 'Efsane'nin sanat ekibi yoğun bir çaba gösterirken köy evi, köy meydanı, ahır ve yayla evi inşa edildi. Medeniyetler şehri olarak anılan Çorum’un tarihî yapısına zarar vermeden oluşturulan plato inşaatında 30 kişilik ekip 5 hafta çalıştı.
 
 'Efsane', 7 bin yıllık yoğurdun sırrını bulmak için yola çıkarken film, Şubat 2024'te vizyona girecek.

'Efsane' Ne Anlatıyor?

Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapar. Yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinen bir ailedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan dede tarafından saklanır ve yoğurtları da sadece o yapar.

Bir yaz günü dedenin evinin çatısına kar yağması her şeyi değiştirir. Efsaneye göre sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına aktarılmalı, aileden başka birine el verilmelidir. Eğer verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelir ve helak olurlar.

Bir an önce el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir araya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan efsane yoğurdun sırrını dedelerinden alabilmek için amansız bir mücadeleye girişirler.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin