Ekranlarda kahkahalar tufanı estiren 7 Türk yapımı komedi dizisi!

Ekranların sevilen komedi yapımlarını sizler için derledik.

Merve Mutlu
14 Mayıs 2020 - 12:14
Kültür Sanat

Özellikle gülmeye oldukça ihtiyacımız olan şu günlerde, komedi dizileri bizlere oldukça iyi geliyor. Ancak bazı komedi dizileri var ki final yapmasının ardından yıllar geçse de asla unutulmuyor. Unutulmaz Türk dizilerinden komedi türünde olan 7 diziyi sizler için hazırladık. Sizlere iyi seyirler dileriz..

Unutulmayan Türk yapımı komedi dizileri:

1 Erkek 1 Kadın 

20-05/14/1-erkek-1-kadin.jpg

Komedi dizisi denilince Türkiye'de akla gelen ilk dizilerden biri de 1 Erkek 1 Kadın adlı dizidir. Ozan ile Zeynep çiftinin yer yer romantik çoğu zaman da komik maceralarını konu alan dizi 2 kişilik bir sitcomdur. Başrollerinde Demet Evgar ve Emre Karayel'in yer aldığı proje şimdilerde hala izlenen muhteşem bir komedi dizisidir. 

Avrupa Yakası

20-05/14/avrupa-yakasi.jpg

Oyuncu kadrosunda: Gülse Birsel, Şenay Gürler, Engin Günaydın, Gazanfer Özcan, Hümeyra, Ata Demirer, Evrim Akın, Hale Caneroğlu ve Binnur Kaya gibi başarılı ve sevilen isimlerin yer aldığı dizi oldukça başarılı bir durum komedisiydi ve Sütçüoğlu ailesi ile çevresinin oldukça komik maceralarını konu alıyordu. 

Yarım Elma 

20-05/14/yarim-elma.jpg

Janset, Günay Karacaoğlu, Selim Erdoğan, Mehmet Bilge Aslan ve Selma Ergeç gibi isimlerin yer aldığı dizi; hayatlarının neredeyse yarısını ayrı geçiren ve yıllar sonra bir araya gelen ikiz kardeşlerin eğlenceli hikayesini konu alıyordu. Biri şehirli diğeri köylü olan bu ikiz kardeşlerin hikayesi sizlere eğlenceli anlar yaşatacak. 

Ayrılsak da Beraberiz

20-05/14/ayrilsak-da-beraberiz.jpg

Oyuncu kadrosunda: Janset Paçal, Hakan Yılmaz, Necmi Yapıcı, Yıldırım Öcek, Tuluğ Çizgen, Suzan Aksoy, Selahattin Taşdöğen gibi başarılı ve sevilen isimleri bir araya getiren bu komedi dizisi, birbirini çok seven ancak anlaşamayan ve keçi gibi inatçı olan bir çiftin boşanmaları ve  boşanmalarının ardından da mal paylaşımı yapamadıkları için aynı evde kalmaları ile başlayan eğlence dolu bir hikayeyi izleyicilere sunmuştu.

Sıdıka 

20-05/14/sidika.png

Hasibe Eren,Ali Erkazan, Füsun Demirel,Hakan Tanfer,Şafak Sezer gibi birbirinden başarılı isimleri kadrosunda bir araya getiren dizi oldukça eğlenceli bir Türk dizisiydi. Bu sevilen dizi; eğitim almayan ancak ne bulduysa okuyarak kendini geliştirmeyi başaran Sıdıka'nın, zamanın ve çevresinin ötesinde olan düşünceleri ile çevresini onun gözünden izleyiciye aktarıyor. 

Geniş Aile

20-05/14/genis-aile.png

Ufuk Özkan, Bora Akkaş, Fırat Tanış, Melis Babadağ, Bihter Özdemir, Zuhal Topal gibi isimlerden oluşan kadrosu ve iç ısıtan hikayesi ile uzun bir süre yayında kalan, ardından devam filmleri de çekilen Geniş Aile dizisi; Kirişçi ailesinden Cevahir'in maceralarını konu alıyordu. 

Tatlı Hayat

20-05/14/tatli-hayat.png

Türkan Şoray ve Haluk Bilginer’i buluşturan Tatlı Hayat dizisi,  70’li ve 80’li yıllarda ABD’de seyirci karşısına çıkan Jefferson çiftinin yerini Sevinç ve İhsan Yıldırım karakterleri ile almışlardı. Türk Televizyon Tarihi'nin en eğlenceli işlerinden biri olan Tatlı Hayat; fakir bir hayattan gelen İhsan Yıldırım'ın, kuru temizleme işinden iyi para kazanarak zengin olması ve bu yeni hayata eşiyle birlikte alışma süreçlerini konu alıyordu. 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin