Ela Barlas Anter ticarete atıldı!

Belgeselci Ela Barlas Anter, Kapalıçarşı'daki ürünleri internette satmaya başladı.

resim yok
26 Ekim 2013 - 03:03
Röportaj

Belgeselci Ela Barlas Anter, Kapalıçarşı'daki ürünleri internette satmaya başladı. Anter, "Beğendiğiniz ürünü Kapalıçarşı'nın trafiğine takılmadan ve pazarlık yapmadan en makul fiyata alabilirsiniz" diyor'

Gazeteci Mehmet- Canan Barlas çiftinin belgeselci kızları Ela Barlas Anter, ticarete atıldı.

 

Kapalıçarşı'daki ürünleri grandbazaaragent. com isimli internet sitesinde satışa sunan Anter'in hedefi, yurt dışına açılmak. Ela Barlas Anter ile yeni projesini konuştuk...

Online site açıp Kapalıçarşı'daki ürünleri satışa sunma fikri nasıl oluştu?


Yabancı dostlarımı İstanbul'da gezdirirken Kapalıçarşı'ya da uğrarım. Bu sırada Kapalıçarşı'daki dükkan sahipleriyle ahbaplık kurdum. Yaklaşık 20 seneyi aşkın süredir gezdiğim çarşıdaki en beğendiğim mağazaların ürünlerini, Grand Bazaar Agent çatısı altında toplamaya karar verdim.

 

HER ŞEY VAR

Sitede satılan ürünlerin fiyatını belirlerken, Kapalıçarşı'da yapılan pazarlık payını da düşündünüz mü?


Mağazalar, bize ürünleri toptan fiyatına veriyor. Siteden alışveriş yapanlar, beğendikleri ürünleri; Kapalıçarşı'nın trafiğine takılmadan, pazarlık yapmadan, zaman kaybetmeden en makul fiyata alabiliyor.

Site ne zaman açıldı?


Sekiz aydır bu projenin üzerinde çalışıyorum; geçen hafta siteyi hayata geçirdim.

Peki, siteye ilgi nasıl?


Siteyi öncelikle kendi çevreme tanıtıyorum. Çünkü yurt dışına giden çok arkadaşım var ve "Giderken otantik bir şeyler götürelim" diyorlar. Kapalıçarşı'dan bir şey aldığınızda genellikle bir gazete kağıdına ya da naylona sarılır. Biz ise ürünleri özel kutularda sunuyoruz. Sitede telefonumuz ve e-posta adresimiz var. İsteyen bize kolaylıkla ulaşabilir.

Sitede satışa sunulan ürünler neler?


Türkiye'de lüks tüketim ürünlerini online satma fikri henüz gelişmedi ama hızla gelişecek. Sitemizde gümüş takılardan pırlanta mücevherlere kadar çok özel ürünler bulunuyor. Ayrıca halı, havlu, kumaş, seramik gibi ürünler de satıyoruz.

Sizin gibi Kapalıçarşı ürünlerini satan başka internet sitesi var mı?


Kapalıçarşı'daki dükkanların kendi siteleri var ama benimki gibi her şeyi barındıran bir site ilk defa açılıyor.[reklam]

Açtığınız siteyi gördükten sonra 'Keşke benim aklıma gelseydi' diyen oldu mu?


Herkes bunu söylüyor ama bu projeyi, ben hayata geçirdim.

 

AİLEM DESTEK OLUYOR

Satacağınız ürünleri toplarken nelere dikkat ediyorsunuz?


En iyi mağazalarla çalışıyorum. Yurt dışında da satabileceğim bir konsept hazırlamaya özen gösterdim. Her zevke hitap edecek ürünler seçtim. Benim markamda önemli olan özgünlük... Çarşının en önde gelen mağazaları bana destek veriyor.

Çalıştığınız mağazalara bu teklifi götürdüğünüzde nasıl bir tepki aldınız?


Onlar da çok destekledi. Bu işi karşılıklı güven ve destek içerisinde yapıyoruz.

Yurt dışından da sitenizden alışveriş yapabilecekler mi?


İngilizce sitemiz de açılıyor. Henüz yurt dışına kredi kartıyla satışa açılmadık ama telefonla sipariş alabiliyoruz.

Anne ve babanız yaptığınız bu işle ilgili nasıl yorum yaptı?


Onlar için çok farklı bir alan çünkü bizim ailemizde ticaretle ilgilenen çok yok. Benim ticari hedeflerim var ve onlar da bana destek oluyor.
 

 

ÜNLÜ İKİLİ YÜKSEKTEN UÇUYOR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin