Erdal Beşikçioğlu açtığı tazminat davasını kaybetti!

Erdal Beşikçioğlu, bir kitabın kapağında izinsiz kullanılan fotoğrafı nedeniyle kitabın sahibine açtığı davayı kaybetti.

Merve Mutlu
17 Ocak 2019 - 17:02
Magazin

Bir dönemin fenomeni haline gelen Behzat Ç. dizisiyle çok büyük bir kitleye ulaşan Erdal Beşikçioğlu, kapağında izinsiz fotoğraflarının kullanıldığını belirttiği kitabın yazarı ile yayın şirketine açtığı 35 bin liralık tazminat davasını kaybetti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde üç yıldır süren bu davanın karar duruşmasına davacı Erdal Beşikçioğlu'nun avukatı ile davalılar Volkan Yücel ve Bilgi İletişim Grubu avukatları katıldı.

19-01/17/erdal-besikci.png

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun avukatı, Bir dönemin fenomen haline gelen polisiye dizisi Behzat Ç., karakteri ve diziden kareler kullanılarak meydana geldiğini belirterek, “Müvekkilin sanatçı olarak rol aldığı karakter kitapta kullanılan görüntüler dizi için çekilen görüntülerdir. Bu kapsamda tazminat hakkı doğmuştur. Davamızın kabulüne karar verilsin” dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre kitabın sahibi olan davalı Volkan Yücel ve Bilgi İletişim Grubu'nun avukatları ise, davacı olan oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun görsellerinin eser niteliğinde olmadığını ve tazminat davası açmasının şartlarının oluşmadığını belirterek davanın reddini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, gerekçesi sonradan açıklanmak üzere Erdal Beşikçioğlu'nun tazminat davasının reddine karar verdi.

Söz konusu kitap ise: Volkan Yücel'in, Bilgi İletişim Grubu'ndan çıkan "Mitik Erkeklik ve Suç Draması" adlı kitabı.

19-01/17/volakn.png

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

19-01/17/erdal-be.jpg

5 Ocak 1970 doğumlu olan başarılı oyuncu, Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında 'William Guskill' ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında sanatçı (oyuncu) olarak göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmektedir. Vali dizisiyle adını duyuran oyuncu, sonrasında Kurtlar Vadisi Filistin filmindeki rolüyle izleyicilerin beğenisini topladı. Sonraki yıl çekilen Behzat Ç dizisi ile de kariyerinin zirvesini yaşayan oyuncu, Reaksiyon ve 46 Yok Olan gibi dizilerle tekrar karşımıza çıksa da yapımlar kısa sürdü. Şimdilerde Adı Efsane dizisiyle tekrar televizyonlara geri döndü.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin