Eylem Kaftan’ın “Bir Gün 365 Saat” belgeseli dünya prömiyerini 29. Saraybosna Film Festivali’nde gerçekleştirecek!

Eylem Kaftan’ın iki genç kadının ortak deneyimleriyle, uğradıkları tacizin ardından istismarcılarıyla yüzleşme hikayesini takip eden uzun metraj belgeseli “Bir Gün 365 Saat” Saraybosna’nın resmi yarışma programında yer alan Türkiye yapımı tek film.

Volkan Usta
11 Ağustos 2023 - 10:00
Gündem

İlk belgeselini 1999 yılında Marmara Depremi üzerine çektikten sonra, birçok belgesel projesiyle beraber kısa filmlere de imza atan Eylem Kaftan’ın ilk uzun metraj kurmaca filmi Kovan 2019 yılında izleyiciyle buluştu. Kaftan, felsefe eğitimiyle başlayıp sinemayla devam eden yolculuğu boyunca “Vendetta Song, Aşk ve Ceza Sahası, Sarajevo My Love” gibi pek çok başarılı belgesele imza attı. 

Bu yıl bireysel hatıraları, kişisel kayıtları ve anıları kolektif olana aktarmayı başaran ve böylece bireysel olanın anlamını deneyimsel olarak evrensel düzeye yükselten filmlerin ön plana çıktığı yarışmada Kaftan “Heart of Sarajevo” ödülü için yarışıyor.

Ana yapımcılığını Zeynep Koray’ın yaptığı projede Türk ortak yapımcı olarak Soberworks Yapım’dan Bünyamin Bayansal, Hırvat ortak yapımcı olarak da Fade In Film’den Sabina Kresic yer alıyor. Hırvat Film Fonu tarafından desteklenen film 29. Saraybosna Film Festivali’nde 12 Ağustos’ta seyirciyle buluşacak.

Bir Mücadele Hikayesi

“Bir Gün 365 Saat” suç, nefret ve adalet arayışının gölgesinde iki kadının uğradıkları istismarların ardından yollarının kesişmesini aktarıyor. Seyirciyi ustalıklı bir şekilde kötülük kavramı üzerine düşünmeye iten yapısıyla; adalet arayışlarını takip ettiğimiz kadınların travmatik olan hikayelerine rağmen umudu nasıl besleyip büyüttüklerini gösteren belgesel anlamlı bir kız kardeşlik ve mücadele öyküsü sunuyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin