Faruk Turgut Darülaceze’nin "Kızıl Goncalar"ı iptal gerekçesini açıkladı

Yayınlandığı ilk günden itibaren çok ses getiren Kızıl Goncalar dizisinin çekimleri için Darülaceze Başkanlığı tarafından tahsis edilen mekan izinleri iptal edilmişti. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut'tan iptalin gerekçesiyle ilgili açıklama geldi. Kızıl Goncalar'ın konusu ne? Kızıl Goncalar ne zaman yayınlanıyor? Kızıl Goncalar'ın reytingleri nasıl? Mert Yazıcıoğlu kimdir? Erkan Avcı kimdir?

Berfin Sengil
26 Aralık 2023 - 14:05
Kültür Sanat

FOX'un iddialı yapımlarından biri olan Kızıl Goncalar ilk bölümünden itibaren çok sayıda olumlu ve olumsuz eleştiri aldı. Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın paylaştığı dizi hakkında RTÜK de inceleme başlattığını duyurdu. Ayrıca İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ve Darülaceze Başkanlığı dizinin çekimleri için verilen mekan izinlerini iptal ettiklerini duyurdu.

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, Darülaceze Başkanlığı’nın aldığı kararla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Darülaceze kurumumun çekim iznini iptal gerekçesini, kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana ayda 200.000 lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim” ifadelerine yer verildi.

Gerekçeli kararın yer aldığı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerinin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş, gelinen noktada dizinin halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından; 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi daimi heyetin oy birliği kararıyla iptal edilmiştir.

Faruk Turgut ise koşullar ne olursa olsun bir mekan bularak Kızıl Goncalar'ın çekimlerinin devam edeceğini ilan etti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin