Fatih Oflaz'a kızına istismardan hapis cezası verildi! Yapımcı Fatih Oflaz kimdir?

Ünlü yapımcı Fatih Oflaz'a öz kızına cinsel istismar suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi! Fatih Oflaz kimdir?


19 Temmuz 2018 - 11:44
Magazin

Türkiye'nin önde gelen kanallarının sahibi Fatih Oflaz hakkındaki şok gelişme... Kendi kızına cinsel istismar suçlamasından 18 yıl 9 ay ceza alan Fatih Oflaz kimdir?

Habertürk yazarı Zülfikar Aydın'ın yazısında ele aldığı habere göre başarılı iş adamı Fatih Oflaz öz kızına cinsel istismar uyguladığı gerekçesi ile 22 yıl 6 ay ceza aldı. Sabıkasız olduğu için de bu ceza son olarak 18 yıl 9 ay'a düşürüldü. İşte olayın detayları...

"Benim hayatımı aslında ailem çaldı"

Mahkemede bulunan ve kendisine uygulanan cinsel istismardan dolayı üç kez intihar girişiminde bulunduğu söylenen Mehmet Fatih Oflaz'ın kızı şu açıklamalarda bulundu:

Babam her zaman despot bir insan oldu. Söylediği her şeyin yapılması gerekiyordu. 7,5 yaşımdan 15 yaşıma kadar sürekli istismara uğradım. Babamla annem ayrıldıktan sonra ben hep annemin zoruyla babamın evine gitmek zorunda kalıyordum. Yıllarca buna sesimi çıkarmadım. Çoğunlukla sanki bir şey olmamış gibi yaşamayı tercih ediyordum. O dönemden itibaren gece uykularım hiç rahat olmadı. Hep kâbusla uyandım. Babamdan, beni babamın evine gönderen annemden, buna engel olmadığı için abimden ve karşı koymadığım için kendimden nefret ettim.

Sonunda durumu anlatıp gerçeklerle yüzleşmeye karar verdim ve şikayetçi oldum. Ne bu şikayet, ne de yargılamanın sonucu benim yaşadıklarımı değiştirmeyecek. Benim hayatım mahvoldu. Hiç kimse ile hiçbir düzeyde sağlıklı bir ilişki kuramıyorum. Kendimden nefret etmekten vazgeçemiyorum. Annemden ve babamdan nefret ediyorum. Bu da beni dünyada ailesiz, yalnız bir insan haline getiriyor. Benim hayatımı aslında ailem çaldı. Bu hastalığa beni ömür boyu mahkum ettiler. Bunun en büyük sorumlusu da babamdır."

"Suçlamaların tamamı iftiradır."

Kendisine yönelten suçlamaları reddeden Fatih Oflaz ise eski eşini ve kızını öne sürerek kendisini savundu... Nafaka ödemeyi reddetmesinin ardından eski eşi Aslı Kocaoğlu ve kızı arasında geçenleri aktardı:

"Aslı, kendisine ev almam konusunda yönlendirmeye başladı. Daha önce kanser hastalığı geçirdiğim dönemde de kızım bana ‘Bebek’ten ev al baba’ demişti. Bu gayrimenkul alımı konusunda eski eşim Aslı beni kızımın olduğu bir yemeğe davet ederek Çukurcuma mahallesinde bir binanın bodrum katını almam konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak ben kabul etmedim.

15 Temmuz olayları sonrası Aslı beni kızımın yaşadığı eve davet etti. Gittiğimde içeride kızım, eski eşim Aslı ve daha öncesinde tanımadığını ama kendisini vekilleri olarak tanıtan bir avukat vardı. Avukat bana bir metin uzatıp 8 yaşından 16 yaşına kadar kızıma cinsel tacizde bulunduğumu, bu sebeple çalışamaz hale geldiğini ve 10 milyon dolar vermem gerektiğini, vermezsem şikayette bulunacaklarını söyledi.

Ben bu iddiayı ilk kez orada duydum. Bu iddia neticesinde eski karım Aslı’ya ‘Ne yapıyorsun’ diye sorduğumda Aslı da bana "Ödeyeceksin yoksa seni rezil ederiz’ dedi. Ben o sinir ile bir şeyler söyleyip çıktım. O dönemde durumu eşim Monica’ya da anlattım.

Sonrasında Aslı Kocaoğlu ile bir kez telefonda görüştüm. "İftira atmaya utanmıyor musun? Maddi durumu da biliyorsun, bu parayı ödeyemem" dedim. Suçlamaların tamamı iftiradır."

Psikiyatrist duruşmaya katıldı...

Duruşmaya çağırılan psikiyatrist Turgut Kundakçı ise Fatih Oflaz'ın içerisinde bulunduğu durumu pedofili olarak tanımladı ve şunları söyledi:

"Bu 18 yaşından ufak kişilerle bu kişilerin kabul edip etmediğine bakmaksızın onlarla cinsel münasebet kurulmasıdır. Ben mağdur çocuğa kronik dissosiyatif bozukluğu teşhisi koydum. Bu teşhisin nedeni çocukluk döneminde yaşanan yüzde 95-yüzde 98 oranındaki cinsel istismardır."

Mahkeme kararı

2 sene süren olaylı yargılama sürecinin ardından mahkeme, Fatih Oflaz'ın öz kızına birden fazla kere cinsel istismarda bulunduğuna ve kızına karşı kasıtlı olarak suç işlediğine kanaat getirerer 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Verilen ceza Oflaz'ın hiç sabıkası bulunmaması sebep gösterilerek 18 yıl 6 ay'a düşürüldü...

Fatih Oflaz kimdir?

Bünyesinde 16 tane tematik kanal bulunan şirketi olan Fatih Oflaz aslen Yugoslavya göçmenidir. SkiTech Tv, çeşitli sinema kanalları, Eurosport Türkiye ve çeşitli kanalların sahibi olan Fatih Oflaz ayrıca dünyanın en çok izlenen kadın kanalı Limetime'ın Türkiye versiyonu için çeşitli çalışmalar da yapmıştır...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin