Fatma Girik unutulmadı! Yeşilçam'daki rol arkadaşları paylaştı!

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri kabul edilen Fatma Girik ölümünün 2'nci yılında da unutulmadı. Girik'in rol arkadaşları ve sevenleri tarafından sosyal medya paylaşımları peş peşe geldi. Fatma Girik kimdir? Fatma Girik hangi yapımlarda yer aldı? Fatma Girik'in mezarı nerede?

Berfin Sengil
24 Ocak 2024 - 14:00
Viral

Yılanların Öcü, Ezo Gelin, Boş Beşik, Kanlı Nigar gibi unutulmaz yapımlarda canlandırdığı karakterlerle unutulmaz olan Fatma Girik, vefatının ikinci yılında anılıyor.

1942 yılında İstanbul'da doğan Girik, 14 yaşında başladığı oyunculuğa ömrünün sonuna dek devam etti. 1957'de Seyfi Havaeri'nin senaryosunu yazıp yönettiği Leke filminde ilk başrolünü oynayan Fatma Girik, daha sonra hayat arkadaşı olacak Memduh Ün'ün yönetmenliğini üstlendiği 1960 yapımı Ölüm Peşimizde filmindeki rolüyle önemli bir başarı elde etti.

200'e Yakın Yapımda Yer Aldı

Keşanlı Ali Destanı, Kartalların Öcü, Karakolda Ayna Var, Avare Kız, Yaprak Dökümü, Köroğlu, Boş Beşik, Şoför Nebahat, Kerem ile Aslı, Mahşere Kadar, Ezo Gelin, Kadın Hamlet, Kanlı Nigar, Yaşam Kavgası gibi saymakla bitmeyecek yapımda oynayan Fatma Girik ömrüne 200'e yakın dizi ve film sığdırdı.

En İyi Kadın Oyuncu Seçildi

Girik, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 1965 ve 1967'de "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü aldı. 1998'de "Yaşam Boyu Onur Ödülü", 1. ve 3. Adana Altın Koza Film Festivali'nde de yine "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise "Aziz Nesin Emek Ödülü"ne layık görüldü.

Öztürk Serengil'le 1965'te Aguş/ Aşka Şepke adlı albümü yapan Fatma Girik, 1975'te ise Aşk Düğümü/ Su Sızmazdı Aramızdan adlı 45'liğe imza attı.

Ayrıca Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP)'de 1989-1994 yıllarında Şişli Belediye Başkanı olarak görev aldı.

Söz Fato'da isimli bir programı da bulunan Fatma Girik, son olarak 2012 yılında Babalar ve Evlatlar isimli filmde rol aldı.

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından olan Fatma Girik'i ölüm yıldönümünde Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın da unutmadı. İkilinin sosyal medya paylaşımları duygusal anlar yaşattı.

'Her An Telefonum Çalacak Gibi'

Hülya Koçyiğit, Fatma Girik'li fotoğrafının altına şu notu düştü:

''Canım Fatma’m, dostum, kardeşim… Üzerinden koskoca 2 yıl geçti ama ben hala inanamıyorum gittiğine. Sanki her an telefonum çalacak gibi… O, insana neşe veren sesini duyacakmışım gibi…

'Hadi Hülya yemeğe gidelim' diyecekmişsin gibi… Seni çok özledim arkadaşım. Ne zaman bir fotoğrafa, bir filmine denk gelsem hep hissettiğim bu… Seni çok özledim Fatma Girik.''

'Son Buluşmamız Olduğunu Bilmiyorduk'

Filiz Akın ise ilk olarak Türkan Şoray ve Fatma Girik ile olan bir video paylaşarak şunları yazdı:

"Son buluşmamız olduğunu bilmiyorduk. Canım menekşe gözlü arkadaşım. Tüm sevenlerinin kalbindesin. Seni, bıraktığın onca oyunculuğunu sergilediğin filmlerini, yanık Ali'm' türkünü o sıcacık dostluğunu unutmak ne mümkün!"

'Seni Çok Özlüyorum'

Daha sonra Filiz Akın, Girik'in fotoğrafını paylaşıp, ''İki sene oldu sana hasret kalalı. Menekşe gözlüm. Bunları yazarken bile gözlerimden yaşlar akıyor. Seni çok özlüyorum" diye yazdı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin