Fehim Paşa kimdir? Nasıl öldü?

Payitaht Abdülhamid dizisinde gördüğümüz Fehim Paşa kimdir? Geçtiğimiz aylarda diziye dahil olan Fehim Paşa nasıl öldü? Gerçek tarihte yaşamış birisi midir?

Nurşah
15 Mayıs 2018 - 14:35
Kültür Sanat

Payitaht Abdülhamid dizisi ile tarihimizde yaşamış karakterler ile tanışıyor ve onları öğrenme fırsatı yakalıyoruz. Diziye geçtiğimiz aylarda katılan ve izleyicilerin dikkatini çeken Fehim Paşa kimdir? Ölümü nasıl gerçekleşmiştir? Tarihteki yeri ve önemi nedir?

18-05/15/payitaht-fehim-pasa.jpg

Payitaht Fehim Paşa kimdir?

Fehim Paşa, tarihte yaşamış bir karakterdir. 1873 yılında İstanbul'da doğmuştur. Fehim Paşa, Abdülhamid'in çocukluk arkadaşı olan İsmet Bey'in oğludur. Harbiye'den mezun olduktan sonra kolağası olarak padişahın yaveri olmuştur. Zaman içerisinde başhafiyelik görevine kadar yükselmiştir. 

Hayatı boyunca hiçbir savaşa katılmamıştır fakat "paşa" ve "ferik" rütbesini kazanmıştır. (Ferik, Osmanlı'da askeri bir rütbedir) Hayatı hakkında çeşitli kaynaklarda çok çeşitli söylentiler bulunmaktadır. Kimi iddialara göre kendisinin mafya ve haraç kesen bir karakter olduğu söylense de tüm bunların doğruluğunı kanıtlayacak belgelere ulaşılamamıştır.

18-05/15/fehim-pasa-kimdir-payitaht.jpg

Fehim Paşa nasıl öldü? 

Dizide de gerçek hayatta da Sultan Abdülhamid'e yakın bir hayat yaşamış ve istihbarat etkinliklerinde görevlendirilmiştir. İddialara göre dış ülkelerin elçileri tarafından çeşitli komplolara maruz kalmıştır. Alman elçisi tarafından hakkında şikayet bulunan Fehim Paşa, Abdülhamid'in özel emri ile Bursa'ya gönderilmiştir. 

Meşrutiyet karşıtı bir tutum sergilemiş ve bu nedende de meşrutiyet taraftarlarından büyük tepki toplamıştır. Meşrutiyet ilan edildikten sonra, bu grup tarafından kendisine düzenlenen saldırılar da giderek artmıştır. Bir dönemin en önemli hafiyesi ve sokakların nabzını tutan adamı olan Fehim Paşa, 1908 senesinde bir grup tarafından sıkıştırılarak öldürülmüştür.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Fehim Paşa karakteri Erkan Avcı tarafından canlandırılmaktadır...

18-05/15/fehim-pasa-erkan-avci-kimdir.jpg

Erkan Avcı kimdir?

1982 senesinde doğan oyuncu an itibariyle 32 yaşındadır. Mimar Sinan Üniversitesi mezunudur. Erkan Avcı, ilk olarak 2006 senesinde yayınlanan Köprü adlı dizi ile ekranlarda görünmeye başlamıştır. İlerleyen senelerde Ayrılık, Karadayı, Cesur ve Güzel dizilerinde rol almıştır. 

Erkan Avcı son olarak Payitaht Abdülhamid dizisinde canlandırdığı Fehim Paşa karakteri ile dizi izleyicilerinin beğenisini kazanmıştır. 

Payitaht Abdülhamid son bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin