FX'in bilim kurgu gerilimi türündeki yeni dizisi Devs'i tanıyalım!

Alex Garland'ın arkasında olmasıyla dikkat çeken FX'in yeni limitli dizisi Devs'in konusu, oyuncu kadrosu ve başlangıç tarihi...

Volkan Küçükel
03 Ağustos 2018 - 23:49
Kültür Sanat

Amerikan kablolu televizyon kanalı FX'ten yeni bir dizi geliyor: "Devs"

Geçmiş dönemde deneme bölümü siparişi verilen projenin tüm senaryosunun incelenmesinden sonra çekilecek deneme bölümünden vazgeçildiği ve Devs'e doğrudan dizi onayının verildiği TCA (Televizyon Eleştirmenleri Derneği) yaz basın turu etkinlikleri kapsamında duyuruldu.

8 BÖLÜMLÜK LİMİTLİ DİZİ: DEVS

Sezonu 8 bölümden oluşacak limitli dizinin prodüksiyonunun arkasında bilim-kurgu gerilimi türündeki Ex Machina filminin ödüllü yazar/yönetmeni Alex Garland, DNA TV ve Scott Rudin Productions bulunuyor.

18-08/04/devs-dizisi-oyunculari.jpg

DEVS'İN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Sonoya Mizuno (Ex Machina, Maniac, Crazy Rich Asians), Nick Offerman (Fargo, Parks and Recreation) Jin Ha (Jesus Christ Superstar Live), Zach Grenier (The Good Wife, Deadwood), Stephen McKinley Henderson (Ladybird, Fences), Cailee Spaeny (Bad Times at the El Royale, On the Basis of Sex) ve Alison Pill (American Horror Story: Cult, Snowpiercer) gibi isimleri oyuncu kadrosunda bulunduran Devs'in 2019 senesi içinde FX izleyicileriyle buluşmaya başlaması planlanıyor.

DEVS DİZİSİNİN KONUSU VE KARAKTERLERİ

FX Productions yapımcılığında hazırlanan dizinin hikayesine kısaca bakacak olursak;

San Francisco merkezli bir teknoloji şirketinde çalışan genç bir bilgisayar mühendisi olan Lily Chan (Mizuno) erkek arkadaşının ortadan kaybolmasının arkasında işvereninin gizli geliştirme biriminin olduğuna inanmaktadır ve durumu araştırmaya başlar.

Diğer karakter ve oyuncular şöyle sıralanıyor:

- Nick Offerman; söz konusu teknoloji şirketi Amaya'nın CEO'su Forest;

- Jin Ha; Lily'nin ortadan kaybolan eski sevgilisi olan yetenekli siber güvenlik uzmanı Jamie,

- Zach Grenier; Amaya'nın tehlikeli bir görünüme sahip güvenlik şefi Kenton,

- Stephen McKinley Henderson; Amaya'nın gizli geliştirme bölümünde çalışan zeki Stewart,

- Cailee Spaeny; Amaya'nın gizli geliştirme departmanında görev yapan genç, parlak zekalı ve azimli Lyndon,

- Alison Pill ise Forest tarafından Amaya'da kendisine önemli bir konum sağlanan yeteneki kuantum fizikçisi Katie karakterlerine hayat verecekler.

FX Networks ve FX Productions'ın CEO'su John Landgraf yeni dizileri hakkında konuşurken şu ifadeleri kullandı:

"Sekiz bölümlük tüm senaryoyu okuduktan; tüm bölümleri yönetecek Alex'in parlak vizyonunu ve taahhüdünü dinledikten sonra Devs'i dizi olarak sipariş etmek bizim için kolay bir karardı. Alex, iş ortaklarıyla birlikte yıldızlarla dolu kadroyu bir araya getiren vizyoner bir sanatçı. Alex, Andrew, Allon, Scott, Eli ve Carmen Cuba lderliğindeki oyuncu kadrosuna müteşekkiriz."

18-08/04/ex-machina.jpeg

Garland ile birlikte DNA TV'den Andrew Macdonald ve Allon Reich ile Eli Bush ve Scott Rudin gibi isimler dizinin yürütücü yapımcı kadrosunu oluşturuyor.

Devs'in prömiyer tarihinin sene sonuna doğru duyurulması bekleniyor.

FX kanalının güncel dizileri arasında Sons of Anarchy spinoff'u Mayans MC, American Crime Story, American Horror Story, Fargo, Feud, Legion, Snowfall, Taboo, Trust ve Pose gibi yapımlar bulunuyor.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin