Game of Thrones final bölümünden inanılması güç rakamlar!

Game of Thrones'un final bölümü sonucunda ortaya çıkan rakamlar oldukça göz alıcı. Final bölümünde elde ettiği izlenme oranlarıyla hem kendi hem HBO tarihi için yeni rekorlara imza atan Game of Thrones'un işte inanılması güç rakamları...

2011'de başlayan ekran serüvenini geride bıraktığımız hafta sonunda yayınlanan final bölümüyle tamamlayan "Game of Thrones"un finali hatta final sezonunun geneli hakkında yoğun tartışmalar devam ederken final bölümünün merakla beklenen izlenme oranları belli oldu.

GAME OF THRONES'UN KAPANIŞI DA REKORLA OLDU!

Dünya çapında büyük hayran kitlesine sahip olan Game of Thrones'un her şeyin sonlandığı anlamına gelen final bölümünün rekoru eline geçirmesi bekleniyordu. Ve öyle de oldu.

David Benioff & D. B. Weiss'in yazıp yönettikleri final bölümü "The Iron Throne" reytinglerde kendi rekorunu kırarken, HBO kanalının biten dizileri arasında en yüksek izleyici sayısına ulaşan dizi bölümü olma unvanını da eline geçirdi.

19-05/21/got-izle.jpg

82 dakika süreli final bölümü, televizyon yayınına ek olarak HBO Go ve HBO Now gibi dijital platformlardan gelen izleyici sayılarının eklenmesiyle toplamda 19.3 milyon izleyiciye ulaşarak kırılması güç bir rekora imza atmış oldu.

THE SOPRANOS'A AİT OLAN REKORU DA KIRDI!

Bir önceki rekorun sahibi sezonun beşinci bölümü "The Bells"e oranla yüzde 4.9 oranında bir yükseliş gösteren "The Iron Throne" ayrıca dijital platformlar haricinde 13.6 milyonluk bir izleyici sayısı yakalayarak bu alanda da yeni bir rekoru eline geçirdi.

19-05/21/got-final.jpg

Efsane dizi The Sopranos'un 4. sezon açılış bölümünün 13.4 milyonluk izleyici sayısı 17 yıldan bu yana HBO kanalında yayınlanan bir dizi bölümü için en yüksek izleyici sayısına sahip olma unvanını koruyordu. Ancak, "The Iron Throne"un 13.6 milyonluk izleyici sayısı uzun bir aranın ardından bu rekorun da el değiştirmesini sağladı.

GAME OF THRONES 8. SEZONDA HANGİ BÖLÜM NE KADAR İZLENDİ?

Game of Thrones'un final sezonu bölümlerinin izleyici sayıları şöyle oluştu:

1. bölüm: "Winterfell" – 17.4 milyon
2. bölüm: "A Knight of the Seven Kingdoms" – 15.9 milyon
3. bölüm: "The Long Night" – 17.8 milyon
4. bölüm: "The Last of the Starks" – 17.2 milyon
5. bölüm: "The Bells" – 18.4 milyon
6. bölüm: "The Iron Throne" – 19.3 milyon

"Game of Thrones" oyuncularının veda konuşmaları:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin