Garip Bülbül Neşet Ertaş filmine mahkemeden veto! İşte yasaklanma sebebi!

Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun yaptığı Garip Bülbül Neşet Ertaş filmine yayın yasağı geldi! Mustafa Uslu isyan etti! Neşet Ertaş filmine neden yayın yasağı geldi? Neşet Ertaş'ın hayatı film mi oluyor? Neşet Ertaş filmine aileden ve mahkemeden onay çıkmadı!

Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Neşet Ertaş'ın hayatını anlatacak olan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi için mahkeme yayın yasağı kararı aldı. Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun yaptığı ve filme 40 milyon liradan fazla para harcadığı ortaya çıktı!

Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlamayacak?

Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi için Ertaş’ın ailesi, kendilerinden izin alınmadan ve merhumun da ne sağlığında ne de öldükten sonra buna rızasının olmadığını öne sürmüştü. Buna ilişkin ise filmin yayınlanmaması için tazminat davası açan aile, ayrıca mahkemeden filmin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı.

22-12/19/3547307_810x458.jpg

Karara itiraz eden filmin yapımcısı Mustafa Uslu, Beyaz Magazin’e açıklamalarda bulundu. Mustafa Uslu süreci anlatırken duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

17 BİN KİŞİNİN EMEĞİ ÇÖPE GİTTİ!

Yapımcı Mustafa Uslu "Hayatımda bunu da görecekmişim. Çok üzgünüm. Anlatamıyorum. Her film yapımcısının bebeğidir. Dün çocuğumu öldürdüler. Çok özür dilerim. On yedi bin kişinin emeğini çöpe attılar. Bu filmleri seyretseydi, öyle karar verselerdi. Biz günlerdir yalvardık. Hiçbir filmimi kötü sonlu bitirmedim. Film için 40 milyon liradan fazla para harcadım. 

22-12/19/3547156_810x458.jpg

Ailesinin istememe gerekçesi, Neşet Ertaş’ın  hayatında 2 kadın var. Biri Leyla hanım. Ömrünün son 30 yılını geçirdiği Seyhan Hanım var. Kimse Seyhan Hanımı inkar edemez. Bu aşkı görmezden gelmemizi nasıl isterler ki. Neşet Ertaş, resmi olarak ilk eşinden boşanmamış.  İki hukuk fakültesiyle görüştük. Neşet Ertaş kitabının haklarını aldık. Tüm belgeleri aldık. Ben adalete güvendim. Bana çekim izni veren valiliklere güvendim.  Yüksek mahkemelerde böyle karar çıkmayacak. Bilirkişilere filmi izletmeden, teknik rapor vermeden, filmi engellersen sansürdür” dedi.

Neşet Ertaş kimdir?

İLGİLİ İÇERİK

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin