Gülse Birsel'den Ahmet Kural'a kadına şiddet sahnesiyle gönderme!

Etkiileyici bir senarist, başarılı bir oyuncu ve güçlü bir kadın... Gülse Birsel, eğlenceli dizilerinde muhteşem alt metinleriyle güldürürken kadınlar başta olmak üzere tüm topluma örnek oluyor.

Merve Mutlu
22 Kasım 2018 - 12:41
Magazin

Gülse Birsel hem başarılı bir oyuncu ve yazar hem de güçlü bir kadın. Daha önce atv ekranlarında yayınlanan ve fenomen haline gelen Avrupa Yakası dizisiyle kendini kanıtlamış, milyonlara sevdirmiş güçlü bir isim. Avrupa Yakası'nda canlandırdığı Aslı karakteri de unutulmazlar arasına giren tiplemeler arasında. 

Şu sıralar senaryosunu yazdığı Jet Sosyete dizisi de yine en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. Aynı zamanda eğlence dolu anlar yaşatması da Jet Sosyete'nin izlenmesini sağlıyor.

18-11/22/dfgr.png

Jet Sosyete dizisinin 2.sezon 7.bölümünün ön izlemesi yayınlandı. Bu ön izleme seyircileri hem eğlendirirken hem de televizyon sektöründeki kadına şiddet gösterimleri üzerine büyük bir ders verdi. Gülse Birsel'in yer aldığı ön izleme sahnesinde canlandırdığı Gizem karakteri dizi dünyasına adım atıyor. Rol gereği bir erkekten şiddet görmesi gerektiğinde ise olaylar başlıyor. Paylaşılan bu ön izleme sahnesi sosyal medyada da büyük ilgiyle izlenerek çok sayıda paylaşım aldı.

O sahnede Gizem karakteri, dizi çekiminde tokat yemesi gerektiğinde kendisi de tokat atıyor. Rol arkadaşı, senaryoda olmayan bu tokada şaşırarak "Ne oluyor ya?" diyor ve Gizem Özpamuk,

"Ama olmaz şimdi o bana tokat atıyorsa ben de ona bir tane patlatırım kusura bakmayın. Benim de elim armut toplamıyor. " cevabını veriyor.

Rol arkadaşı "Bu kadın biraz ezik olduğu için.." dediğinde de

"Zaten ezik olduğu için sadece tokat attım. Yoksa mesela benim kocam bana tokat atsın ben onun ağzını burnunu kırarım." diyor.  

En sonunda yönetmeni pes ettirerek tokat sahnesini çıkartmasına neden oluyor. "Kadını itsin şöyle. Sude, odanın öteki tarafına savrulsun." diyerek senaryoda değişikliğe gidiyor. Gizem buna da karşı çıkıyor ve

"Yani karşılıklı itiş kakış diyorsunuz. Yani o zaman şiddet olmuyor öyle mi? Ne güzel kafalar sizin kafalar yemin ediyorum valla ya." diyor. 

Gülse Birsel'den Ahmet Kural'a gönderme!

Bu sözleriyle şarkıcı Sıla'ya şiddet uyguladığı iddialarını "yalnızca itiş kakış yaşadık" diyerek yalanlayan oyuncu Ahmet Kural'a bir gönderme yapıldığı konusu da sosyal medyada dikkat çeken yorumlar arasında..

 Sahnenin diğer kısmında yönetmenin isteği doğrultusunda rol arkadaşı Gizem'i itiyor. Ancak Gizem düşmüyor. Sabrı taşan yönetmen, "Gizem hanım, niye düşmüyorsunuz?" sorusunu soruyor ve Gizem, sosyal medyada paylaşım rekorları kıran sözleri söylüyor, 

18-11/22/jet-sosyetee.png

 "Yok, düşmem. Yıkılmadım ayaktayım. Ayrıca ne hakla itiyor bu beni? Biz ona maço demiyoruz, psikopat diyoruz. Ya bir şey söyleyeceğim. Niye başrolleri böyle manyak manyak yazıyorsunuz siz? Niye böyle adamlar oluyor bunlar? Kim aşık olur bunlara be?" diyor. Yeniden düşmesi istenince de,

"Yok, ı-ıh. Kusura bakmayın. Düşmem. Düşmeyeceğim, hayır. Sude düşmeyecek hatta gidip bu Vahit'i polise şikayet edecek. Mahkemelerde sürüm sürüm süründürecek. Senaryoyu lütfen o şekilde değiştirtin. Düşmeyen, dik duran kadınlara hepinizi teker teker alıştıracağız." 

sözleriyle ekibin tezahüratlarını toplarken izleyicilerden de büyük beğeni ve takdir kazandı. 

 

 

 

 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin