Hakan Meriçliler'e hakaret eden Ali Erkazan'a açılan dava sonuçlandı!

Kendisine yönelik hakaretler için dava açan Meriçliler'in davası sonuçlandı.

Merve Mutlu
19 Temmuz 2019 - 13:49
Magazin

Katıldığı bir televizyon programında oyuncu Hakan Meriçliler hakkında hakaret içeren söylemlerde bulunan Ali Kazancı hakkında açılan dava sonuçlandı. 

19-07/19/hakan-ve-ali.jpg

Hayat Sevince Güzel adlı televizyon dizisinde beraber rol alan ikili, sette büyük bir tartışma yaşamışlardı. Tartışmanın ardından da bir televizyon programına katılan Ali Kazancı, "hasta biraz, rahatsız yani, taciz ettiği insanlar var, neden gitmediğini söyleyeyim altına işedi, utancından mı artık neyse, bu adam yalancı, ahlaki değerlerini yitirmiş, eli ayağı gözü her şeyi oynuyor adamın, komple ruh hastası diyorum, yılışık.." sözleri ile Hakan Meriçler hakkında konuşmuştu. 

Bu konuşmanın ardından Meriçliler, Erkazan hakkında dava açtı. Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Hakan Meriçliler ve tarafların avukatları katıldı.

19-07/19/ali-erkazan.jpeg

NTV'nin haberine göre: sanık avukatı Onur Kıraç, müvekkilinin sözlerinin ifade özgürlüğü niteliğinde olduğunu belirterek beraatini talep etti. Hakan Meriçliler ise “Dizi bitiminden üç ay sonra televizyonlara çıkılarak bana saldırıda bulunulmuştur. Tasarlanmış bir eylemdir. Yapılan bu saldırı ailemde, oğlumda ve evliliğimde bana çok fazla tahribata neden olmuştur. Sanık beraat ederse çok büyük bir yargı hatası olacaktır. Örnek teşkil edecektir. O zaman herkes çıksın televizyondan hakaret etsin. Bir de o dönemde hiç bir şekilde televizyonlara çıkıp konuşmadım. Sanatçılar kendilerine yakışan cevaplar verirler. Hukukun gücüne inandım. Cezalandırılmasını istiyorum.” dedi.

19-07/19/ali-erkeazan-ve-hakan-mericllier-1563534791.png

Avukatı Okay Saday da ifadelerin eleştiri sınırlarının çok ötesinde müvekkilinin şeref ve onuruna ağır saldırı niteliğinde olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık Ali Erkazan’ın zincirleme olarak alenen hakaret suçundan 268 gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın hakaret suçunu mağdurun haksız fiili karşısında işlediği gerekçesiyle cezayı 148 gün adli para cezası olan 2960 TL’ye çevirdi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin