Hakan: Muhafız çalıntı mı? Eser sahibi kim?

Netflix'in sevilen dizisi Hakan: Muhafız hakkında çalıntı olduğu iddiası öne sürüldü.

Merve Mutlu
28 Şubat 2020 - 12:01
Gündem

Başrolünde: İstanbul'u korumakla görevlendirilen bir muhafız olan Hakan karakteri ile Çağatay Ulusoy'un yer aldığı, Ayça Ayşin Turan ve Hazar Ergüçlü'nün yanı sıra Okan Yalabık, Burçin Terzioğlu, Engin Öztürk gibi başarılı isimlerin de kadrosunda bir araya geldiği Hakan: Muhafız dizisinin etkileri devam ediyor.

20-02/28/hakan-muhafiz-calinti-mi.jpg

Netflix'in ilk Türkiye yapımı projesi olma özelliği gösteren dizi, bu kez de çalıntı olduğu iddialarıyla gündeme geldi. Senarist Adem Bıyık, dizinin senaryosunun kendisinin olduğunu iddia etti ve yapım şirketi O3’e dava açtı. Açılan dava bugün İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. O3’ün avukatı ile senarist Adem Bıyık'ın avukatının dahil olduğu davada mahkeme hakimi, davanın konusunun Adem Bıyık’ın hak sahibi olduğu 'Kerem İstanbul’un Oğlu' adlı senaryonun O3 yapım şirketi tarafından “Hakan: Muhafız” adlı dizinin yapımında uyarlanarak, izinsiz kullanımı olduğunu belirtti.

20-02/28/hakan-muhafiz.png

Bıyık’ın avukatı, Hakan: Muhafız’ın ilk 3 bölümünün senaryosunun bilirkişiler tarafından incelenmesini isterken, özellikle diyaloglar, sahne geçişleri, ana karakter konumlandırmaları, hikaye gelişimi ve karakterlerin arasında ilişki yönünden bilirkişiler tarafından da incelenmesini talep etti.

 mahkeme, O3 yapım şirketinden Hakan: Muhafız’ın ilk 3 bölüm senaryosunu isterken, bu senaryoların FSEK uzmanı  (Fikir ve sanat eserleri kanunu uzmanı), bir senarist ve bir yazardan oluşan bilirkişi tarafınca incelenmesine ve 24 Eylül'de yeniden görülmesine karar verildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin