'Halife'nin Düşüşü' Ramazan ayı boyunca ekranlarda!

Abdülhamit’in 33 yıllık iktidarını anlatan Katar yapımı 'Halife'nin Düşüşü' dizisi, Mısır'daki gibi Orta Doğu üzerine oynanan oyunların köklerinin Osmanlı’ya kadar uzandığını vurguluyor.

resim yok
13 Temmuz 2013 - 03:36
Magazin

Abdülhamit’in 33 yıllık iktidarını anlatan Katar yapımı 'Halife'nin Düşüşü' dizisi, Mısır'daki gibi Orta Doğu üzerine oynanan oyunların köklerinin Osmanlı’ya kadar uzandığını vurguluyor.

 

Ramazan ayı boyunca...


Dizi, Ramazan ayı boyunca ülkemizde de gösterilecek.

 

Abdülhamit dönemi


Katar televizyonu, Abdülhamit’in 33 yıllık saltanatını anlatan ilginç bir dizi çekti.

 ‘Halife’nin Düşüşü’ adlı yapım, Araplar’ın Osmanlı’ya bakışını ilk kez ve bütünlüklü olarak yansıtıyor.

 

31 bölüm

Kanal A’da Ramazan ayı boyunca akşam 21:30’da dublajlı olarak ekrana gelecek 31 bölümlük dizi, ünlü sinemacı Mesut Uçakan tarafından Türkiye’ye getirildi.

 

Uçakan konuştu

Katarlı Muhammed Aziziye’nin 4 milyon dolar harcayarak çektiği dizi hakkında bilgi veren Mesut Uçakan:

“Halife’nin Düşüşü, son günlerde darbe ile sarsılan Mısır’ın geçmişine de ışık tutarken bugünlerde yaşananların kökenlerinin o günlere dayandığını da dramatize etmesi bakımından çok önemli” dedi.

Uçakan:

“Biz tarihimizi çarpıtarak anlatırken ve Osmanlı’nın kıymetini bilemezken, Araplar yakın tarihimizin önemli bir perdesini araladı” diye konuştu.
[reklam]
Biz buna cesaret edememiştik

Halife’nin Düşüşü’nde Osmanlı’nın çöküş anı için söylenenler, yapılan yorumlar, bizim söyleyemeye cesaret edemeyeceğimiz kadar gerçekçi.

Dizinin darbe ve entrikaların daha o yıllarda emperyalist ülkeler tarafından nasıl kotarıldığını anlatmasıyla da kıymetli.

 

Teknik değerlendirme

Uçakan, diziyi teknik olarak da şöyle değerlendirdi:

''Bu dizi bir Türk yönetmen tarafından çekilmiş olsaydı seviye ve atmosfer bakımından elbette farklı olurdu.''

 

 

FATİH DİZİSİNİN OKUMA PROVALARI BAŞLADI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin