Hasbi Tembeler'in yaratıcısı Mort Walker hayatını kaybetti!

Hasbi Tembeler olarak bildiğimiz Beetle Bailey'in yaratıcısı Mort Walker hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
29 Ocak 2018 - 18:18
Gündem

Yalın, kıvrak ve usta çizgisiyle dikkat çeken meşhur çizgi-bant serisi "Beetle Bailey (Hasbi Tembeler)"in yaratıcısı Mort Walker hayatını kaybetti!

MORT WALKER 94 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ!

Ulusal Çizgibantçılar Derneği Başkanı Bill Morrison'ın verdiği bilgilere göre Mort Walker, akciğer iltihaplanması nedeniyle Stamford, Connecticut'taki evinde 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

18-01/29/mort-walker-oldu.png

1950 senesinden günümüze kadar gelen Beetle Bailey, orijinal yaratıcısı tarafından hala üretilmeye devam eden en eski çizgi roman-karikatürler arasında yer almaktaydı. Yıllar boyunca Mort Walker'a Jerry Dumas, Bob Gustafson, Frank Johnson ve Walker'ın oğulları Neal, Brian ve Greg Walker asistanlık yaptı.

18-01/29/beetle-bailey.jpg

"BEETLE BAILEY" KONUSU

Hikayesi kurgusal bir ABD Askeri Kampı'nda (Camp Swampy) geçen Beetle Bailey; Hasbi Tembeler ve kendisi gibi yeteneksiz asker arkadaşlarının başından geçen komik hikayeleri anlatan bir çizgi-bant serisi. Serinin Tembel Beetle Bailey dışında Beetle Bailey'in sık sık atıştığı Çavuş Snorkel, Otto, Zero ve General Halftrack gibi unutulmaz karakterleri bulunmaktadır.

18-01/29/hasbitembeler0.jpg

King Features Syndicate'in dağıtımını üstlendiği çizgi-bant serisi 50'den fazla ülkede 1800 adet farklı basılı mecrada 200 milyonun üzerinde izleyiciyle buluşmuş durumda. Seri, ülkemizde Gırgır dergisi ile Hürriyet ve Vatan gazetelerinde yayımlanmıştır.

18-01/29/mort-walker.jpg

Walker'ın "Hi and Lois," ''Boner's Ark" ve "Sam & Silo" isimli çizgi-bant serileri de bulunuyordu.

"Hasbi Er" - Cesaret Makinesi:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin