Hayley Atwell mini dizi Howards End ile geri dönüyor

Starz ve BBC işbirliğiyle bir İngiliz edebiyatı klasiği daha tekrar ekranlarda hayat buluyor. Hayley Atwell de kadroda.

Volkan Küçükel
16 Şubat 2017 - 01:55
Gündem

Peggy Carter karakteriyle özdeşleşen Hayley Atwell ekranlara geri dönüyor!

Starz ve BBC işbirliğiyle bir İngiliz edebiyatı klasiği daha tekrar ekranlarda hayat buluyor. Hayley Atwell de kadroda. İşte detaylar...

"HOWARDS END"İN YENİ UYARLAMASI YOLDA

Son dönemde Agent Carter, Conviction gibi kısa ömürlü dizilerde karşımıza çıkan seveni çok aktris Hayley Atwell, E. M. Forster'ın romanı Howards End'e dayalı olarak hazırlanan mini serinin oyuncu kadrosuna katıldı.

"HOWARDS END" KONUSU

Starz ve BBC One ortak yapımcılığında hazırlanan "Howards End"in hikayesi 1900'lü yılların İngilteresi'nde geçecek. Dizi, dönemin sosyal ve sınıfsal ayrımlarını üç aile üzerinden bizlere anlatmaya çalışacak.

Howards End romanında; sanat ve kültür çevrelerinde tanınan Margaret ve Helen Schlegel üst sınıfların idealist ve entelektüel yönünü temsil ederken; romana adını veren Howards End malikanesinin sahibi Wilcox ailesi pragmatik anlayışın ve geleneksel sosyal ahlakın temsilcisidir. Bir diğer karakter Leonard Bast ise düştüğü sosyal ve ekonomik güçlüklerden kitaplar sayesinde kurtulmayı ümit eden orta sınıfa mensup bir çalışandır.

ATWELL'İN ROLÜ

Sosyal hicivle siyasi eleştiriyi güçlü bir şekilde birleştirmeyi hedefleyen dizide Atwell; kültürlü, idealist ve entelektüel Margaret Schlegel karakterine hayat verecek.

17-02/16/hayley-atwell-yeni-dizi.jpg

OYUNCU KADROSUNDA BAŞKA KİMLER VAR?

Dizinin oyuncu kadrosuna katılan diğer isimlerden Matthew Macfayden (Ripper Street) Henry Wilcox ve Tracey Ullman (Tracey Ullman's Show) ise Aunt Juley Mund karakterleriyle karşımızda olacaklar.

MUTFAKTAKİ İSİMLER

Oscar adayı senarist Kenneth Lonergan'ın (Manchester by the Sea) senaryosunu kaleme alacağı dört bölümlük mini dizi Amerika'da Starz, İngiltere'de ise BBC one ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Doctor Who'da da görev almış Hettie Macdonald (White Girl) dizinin yönetmen koltuğundaki isim.

Howards End'in yapımcı kadrosunda Colin Callender ile birlikte City Entertainment'tan Joshua D. Maurer (Papillon), Alixandre Witlin (The Last Tycoon), KippSter Entertainment'tan David A. Stern (The Last Tycoon), Sophie Gardiner (Eureka Street), Scott Huff (The Missing), Lucy Richer ve Laura Hastings-Smith (Hunger) yer alıyor.

17-02/16/hayley-atwell.jpg

Starz kanalı adına yeni projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Carmi Zlotnik "Starz, ekranlara kaliteli dramalar getirme konusundaki kararlılığını Howards End ile sürdürüyor. Bu edebi dönem eserinde BBC ve Colin Callender ile birlikte bir kez daha ortaklaşa çalışacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

1992 SENESİNDE DE UYARLANMIŞTI

Howards End daha önceden Merchant Ivory Productions yapımcılığında 1992 senesinde Emma Thompson, Anthony Hopkins ve Helena Bonham Carter'lı oyuncu kadrosuyla film olarak beyazperdeye uyarlanmıştı. Emma Thompson, filmde hayat verdiği Margaret Schlegel karakteriyle Oscar'da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştı. Bu rolü bu sefer Hayley Atwell bakalım nasıl canlandıracak...

Oyuncu kadrosunu oluşturma çalışmaları süren Howards End dizisinin çekimleri Londra ve çevresinde gerçekleştirilecek.

'Howards End (1992)' fragman:

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin