Hazal Türesan dolandırıcı kurbanı oldu!

Yetenekli oyuncu Hazal Türesan, o dolandırıcıların ağına düştü, soluğu mahkemede aldı... Hazal Türesan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hazan Türesan'ı kim dolandırdı? O dolandırıcılar yakalandı mı?

Pınar Alçiçek
14 Mart 2023 - 14:50
Magazin

Babasını geçtiğimiz yıllarda kaybeden Hazal Türesan, dolandırıcıların tuzağına düştü. İşte Türesan'a 100.000 TL kredi çektiren o olayın tüm detayları...

BABASININ SİGORTA BORCU İDDİASI TÜRESAN'IN BAŞINI YAKTI!

1 Temmuz 2022 tarihinde telefondan kendisini bankacı olarak tanıtan kişi tarafından aranan oyuncu, vefat eden babasının sigorta borcu olduğu iddiasıyla 100 bin TL kredi çekti. Dolandırıldığını anlayan Hazal Türesan ve annesi Ayşen Türesan, soluğu mahkemede alarak şikayetçi oldu.

İşte Hazal Türesan'ın beyanında bulunan ifadesi:

"Önce annemi aradı sonra telefonu ben aldım. Telefonu ben aldıktan sonra vefat eden babamın ölüm tarihi de dahil olmak üzere birçok doğru bilgi verdi. Güven telkin etti. Ben de kendisine babama ait tüm borçlarını kapattığımı söyledim. Ancak kendisini banka görevlisi olarak tanıtan şahıs bu işlemlerden önce online olarak kredi başvurusunda bulunduğumuzu da söyledi. Ben bu durumu tehit etmek amacıyla durumu sordum. Böyle bir şey olmadığını ifade ettim. Telefondan da teyit ettim. Ancak dışarıdaydık ve yurt dışına çıkacaktım bundan dolayı çok fazla vaktimiz de yoktu. Beni acele ettirmek suretiyle yapmış olduğu yönlendirmeler kapsamında hızlı bir şekilde kredi çektirdi. Daha sonra bildirmiş olduğu iban numarasına çektiğim 100 bin lira krediyi gönderdim."

23-03/14/291897032_778754876616595_2418371830349140080_n.jpg

"Telefondan kafamı kaldırdım ve anneme dolandırıldığımızı söyledim" diyen oyuncu yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ancak iş işten geçmişti. Hatta şahısla konuşurken bana banka birazdan sizi arayacak ve anket doldurmanızı isteyecek daha sonra bunu yanıtlarsınız şeklinde yönlendirmede bulundu. Bu esnada banka şüpheli işlem yaptığım için bana ulaşmaya çalışıyormuş ancak ben telefondaki şahsın yönlendirmesi sebebiyle aramayı reddettim. Ardından ben bankayı aradım. Konuşan şahıs bana 'geçmiş olsun' dedi. Ben babama ilişkin bana verdiği bilgilere nasıl ulaştıklarını sordum. Bazen sistemlerin hacklendiğini ve bu şekilde bilgi aldıklarını ifade ettiler."

4 YILDAN 1O YILA KADAR HAPİS!

Şüpheli Alperen Şanlıtürk hakkında ise Cumhuriyet Savcısı: 'Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi bilişim aracı olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin