HBO'nun fenomen adayı yeni fantastik dizisi His Dark Materials'ın ilk fragmanı yayınlandı!

Philip Pullman'ın Karanlık Cevher fantastik roman üçlemesinden ekranlara uyarlanan HBO ve BBC ortak yapımı His Dark Materials için ilk fragman yayınlandı. His Dark Materials nasıl bir dizi? Konusu, fragmanı ve oyuncu kadrosu...

Philip Pullman'ın aynı isimdeki (Karanlık Cevher) fantastik roman üçlemesinden ekranlara uyarlanan HBO'nun fenomen adayı yeni dizisi "His Dark Materials"tan ilk görüntüler geldi!

HIS DARK MATERIALS'IN İLK FRAGMANI COMIC-CON'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Dün başlayan San Diego Comic Con'da H Salonu'nda panelini gerçekleştiren diziyi oyuncu kadrosundan James McAvoy (Lord Asriel), Dafne Keen (Lyra), Lin-Manuel Miranda (Lee Scoresby), Ruth Wilson (Mrs. Coulter) ile yürütücü yapımcı Jane Tranter temsil ederken ilk sezon için hazırlanan ilk resmi fragman takipçilere sunuldu.

19-07/19/his-dark-materials-comic-con.jpg

Hatırlanacağı üzere His Dark Materials üçlemesinin ilk kitabı 2007 yılında Nicole Kidman ve Daniel Craig'in başrolleri paylaştığı "The Golden Compass" (Altın Pusula) filmiyle beyaz perdeye uyarlanmış, olumsuz eleştiriler alan yapım gişede hayal kırıklığı yaratmış ve buna bağlı olarak serinin diğer kitaplarının sineme uyarlaması projesi rafa kaldırılmıştı.

Serinin televizyon uyarlaması ise HBO markasını da arkasına alarak iddialı bir şekilde geliyor izlenimi bırakmakta.

19-07/19/his-dark-materials-fragman-goruntuleri.jpg

"HIS DARK MATERIALS" NASIL BİR DİZİ? KONUSU NE?

İlk sezonu henüz başlamadan ikinci sezon onayını halihazırda cebine koyan yüksek beklentili HBO-BBC ortak yapımı dizide bizleri nasıl bir hikayenin beklediğine bakacak olursak;

Hikayesi her bir insanın ruhlarının tezahürü olarak Daemons adı verilen hayvan görünümlü şekil değiştiren yoldaşlara sahip olduğu alternatif bir evrende geçen His Dark Materials; kaçırılan en iyi arkadaşı Roger'ı bulmak için Kuzey Kutbu'na doğru yola çıkıp gizemli dünyaları keşfeden, başka bir dünyadan sıradan görünümlü ancak cesur genç bir kız Lyra Belacqua'yı (Dafne Keen) merkezine alıyor.

Paralel evrenler arası seyahatleri esnasında Will isimli gözüpek bir çocukla tanışıp onunla birlikte büyülü maceralara yelken açılan bu serüvende Oxford'da bir yetim olarak yetişen Lyra'nın kendisini dünyanın egemen kilisesinin yönettiği bir komplonun içinde bulmasına ve Dust isimli gizemli bir fenomeni anlama arayışını da tanıklık ediyoruz.

19-07/19/his-dark-materials-dizisi.jpg

HIS DARK MATERIALS OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Dizinin oyuncu kadrosunda James McAvoy (Wanted, Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap, X-Men: Birinci Sınıf) ve 2005 doğumlu genç oyuncu Dafne Keen'e (Logan) Ruth Wilson, Clarke Peters, Ariyon Bakare, Georgina Campbell, Ruta Gedmintas, James Cosmo ve Lin-Manuel Miranda gibi isimler eşlik ediyor.

Uyarlama senaryosu Jack Thorne (Harry Potter and the Cursed Child, This Is England) tarafından kaleme alınan yapımın yönetmen listesi şöyle: The King's Speech ile Oscar kazanan Tom Hooper (1 & 2. bölüm), Dawn Shadforth (3. bölüm), Otto Bathhurst (4 & 5. bölüm), Euros Lyn (6. bölüm), Jamie Childs (7 & 8. bölüm).

19-07/19/his-dark-materials-izle.jpg

Bad Wolf'tan Dan McCulloch, Jane Tranter, Julie Gardner; New Line Cinema'dan Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Deborah Forte, Toby Emmerich, Carolyn Blackwood ve BBC One'dan Ben Irving, Piers Wenger ise projenin yürütücü yapımcı kadrosunu oluşturan isimler.

HIS DARK MATERIALS 1. SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

His Dark Materials, 8 bölümden oluşan ilk sezonuyla 2019'un sonbahar döneminde izleyiciyle buluşmaya başlayacak. Resmi başlangıç tarihinin önümüzdeki aylarda duyurulması bekleniyor.

"His Dark Materials" (HBO) 1. sezon fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin