HBO'nun yeni korku dizisi Lovecraft Country'i tanıyalım!

Kaliteli dizilerin adresi olarak nam salmış HBO'dan korku türünde yeni bir dizi geliyor: "Lovecraft Country".

Volkan Küçükel
17 Mayıs 2017 - 14:55
Gündem

Kaliteli dizilerin adresi olarak nam salmış kablulu televizyon kanalı HBO'dan korku türünde yeni bir dizi geliyor: "Lovecraft Country".

Sundance Film Festivali'nde görücüye çıkan senenin sürpriz gerilim filmlerinden Get Out'un (Kapan) yazar-yönetmeni Jordan Peele'nin Monkeypaw Productions'ı ile J.J. Abrams'ın Bad Robot yapım şirketi ve Warner Bros Television ortak yapımcılığında hazırlanacak dizi için HBO, doğrudan ilk sezon onayını verdi.

DİZİNİN MUTFAĞINDA KİMLER VAR?

Birer saat süreli bölümlerden oluşacak dizinin pilot bölüm senaryosu Underground yürütücü yapımcı/showrunner/senaristi Misha Green tarafından kaleme alınacak.

Peele ile birlikte Green, Abrams ve Ben Stephenson yürütücü yapımcı kadrosunda yer alırken; Green dizi sorumlusu olarak projenin başında olacak.

"LOVECRAFT COUNTRY" KONUSU

2016 yılında basılan Matt Ruff'ın aynı isimli romanından ekranlara uyarlanacak olan Lovecraft Country'nin hikayesi 25 yaşındaki Atticus Black karakteri üzerine odaklanıyor. Black, babasının kaybolmasının ardından yakın arkadaşı Letitia ve amcası George ile birlikte siyahi vatandaşların aleyhine ayrımcılık yapıldığı ve evlerinin bombalandığı 1950'lerdeki Jim Crow dönemi Amerikası'nda babasını bulmak amacıyla yolculuğa başlarlar. Bu yolculuk, ekibin bir yandan Amerika'daki ırkçı teröre bir yandan kötü niyetli ruhlara karşı mücadelesini başlatacaktır.

17-05/17/lovecraft-country-dizi.jpg

ANTOLOJİ FORMATINDA OLACAK

Hikaye anlatımını Afro-Amerikan perspektiften verecek dizinin antoloji formatında olacağı belirtiliyor.

Misha Green yeni projeleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Lovecraft'ı ilk okuduğumda televizyondaki herhangi bir şeyden farklı olma potansiyeline sahip olduğunu biliyordum. Jordan, JJ, Bad Robot, Warner Bros ve HBO, hepsi iş hikaye anlatımına gelince sınırları zorlamayı iyi biliyorlar. Bu projede onlarla birlikte çalışacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyorum."

LOVECRAFT COUNTRY 1. SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Lovecraft Country için şimdilik verilen ön bilgiler bu şekilde. Dizinin ne zaman prodüksiyona gireceği ya da ne zaman ekranlarda olacağı konusunda henüz açıklama yapılmadı. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

17-05/17/jordan-peele.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin