Heartbeat dizisinin yıldızı Bill Maynard kayatını kaybetti!

ITV'nin Heartbeat dizisiyle tanınan aktör ve komedyen Bill Maynard 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Volkan Küçükel
02 Nisan 2018 - 14:45
Gündem

İngiliz aktör ve komedyen Bill Maynard 89 yaşında hayatını kaybetti.

Carry On filmerindeki rolleri ve özellikle ITV'nin polisiye dizisi Heartbeat'taki Claude Jeremiah Greengrass karakteriyle tanınan oyuncu engelli scooter'ından düşüşünün ardından Leicestershire'da kaldırıldığı hastanede komplikasyonlardan dolayı hayatını kaybetti.

BILL MAYNARD'IN KARİYERİ

İngiltere televizyon sektörünün bir dönem en iyi kazanan komedyenleri arasında yer alan Walter Frederick George Williams 08 Ekim 1928'te Heath End, Surrey, İngiltere'de doğdu.

18-04/02/bill-maynard-heartbeat.jpg

Henüz sekiz yaşındayken Working Men's Clubs'ta sahne performansı göstermeye başlayarak oyunculuk kariyerine adım atan Maynard, çeşitli tiyatro oyuncularında rol alarak oyunculuk yeteneğini geliştirdi.

1950'li yıllardaki Great Scott, It's Maynard programıyla televizyonda adını duyurmaya başlayan aktör, artık daha ciddi projelerden teklif almasının ardından programdaki Terry Scott ile olan iş ortaklığını ve programı sonlandırmak durumunda kaldı.

18-04/02/maynard-dizileri.jpg

Özellikle 1970'li yıllarla birlikte televizyon ve sinema dalında popüler rollere bürünmeye başlayan Maynard üç sezonluk komedi dizisi Oh No, It's Selwyn Froggitt ile ses getirdi. 1970 yapımı Carry on Loving filminde rol alarak Carry On filmlerinde sürekli yer almaya başlayan aktör 2008 senesine kadar BBC Radio Leicester'da kendi şov programını yaptı. Maynard 80 yaşını aşsa da kariyer çalışmalarını devam ettiriyordu.

The Yo-Yo Man (1975) ve Stand Up … and Be Counted (1997) isimlerinde iki otobiyografi eserini de kaleme alan aktörün Martin ve Jayne isimlerinde iki çocuğu bulunuyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin