Klasik polisiye dizilerinin yaratıcısı Steven Bochco hayatını kaybetti!

Televizyon tarihine damga vuran polisiye dizilerinin yaratıcı ismi Steven Bochco 74 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
02 Nisan 2018 - 13:00
Gündem

NYPD Blue, LA Law ve Hill Street Blues gibi polisiye türündeki ekran klasiklerinin yaratıcı ismi Steven Bochco 74 yaşında hayatını kaybetti!

Televizyon sektöründe yaşanan değişim ve yeniliklerde önemli payı olan yazar/yapımcının uzun bir süredir lösemiyle mücadele ettiği biliniyordu. Associated Press'e konuşan bir aile yakını Bochco'nun Pazar günü uykusundayken hayatını kaybettiğini dile getirdi.

STEVEN BOCHCO'NUN KARİYERİ

Son olarak 2014-16 yılları arasında ekranlara gelen TNT'nin gizemli suç draması Murder in the First'te ortak yaratıcı olarak görev yapan Bochco'nun yine TNT kanalı için yarattğı Raising the Bar dizisi 2008-09 senelerinde iki sezon boyunca izleyicilerle buluşmuştu.

18-04/02/steven-bochco-oldu.png

1986-1992 döneminde ekranlara gelen L.A. Law dizisi ise Bochco'nun NBC'ye önemli armağanlarından biriydi. Bochco'nun bir süredir bu dizinin yeniden çevrimi üzerine çalışmalar yürüttüğü biliniyordu.

Cop Rock isimli müzikal polisiye ile farklı türde dizi denemeleri de bulunan yapımcının Over There, Blind Justice, Philly, City of Angels, Brooklyn South, Public Morals, Paris ve Civil Wars gibi birçok dizide daha imzası bulunuyor.

18-04/02/steven-bochco-genclik-yillari.jpg

Emmy Ödülleri'nde yazar ve yapımcı sıfatıyla 30 kez adaylık kazanan ve bu adaylıkların 10'unu ödüle çeviren Bochco'nun Humanitas Prize ve Peabody gibi organizasyonlarda da kazandığı ödüller bulunuyor.

18-04/02/debra-messing-twitter.png

18-04/02/joss-wheddon-twitter.png

Üçüncü eşi Dayna Kalins ile evli olan yapımcının Melissa Bochco, Jesse Bochco ve Sean Flanagan isimlerinde üç çocuğu ve iki torunu bulunuyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin