Hekimoğlu 2. bölümde geçen "gece terörü atağı" nedir?

Kanal D ekranlarının yeni dizisi Hekimoğlu'nun yeni bölüm fragmanı yayınlandı!


18 Aralık 2019 - 13:47
Yeni Bölüm

Başrolünde Ateş Hekimoğlu karakteri ile Timuçin Esen'in rol aldığı Hekimoğlu dizisinin ilk bölümü, geçtiğimiz akşam Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. İlk bölümün ardından hemen 2. bölüm fragmanı yayınlanan dizinin yeni bölümünde geçen gece terörü atağı merak uyandırdı. 

Oyuncu kadrosunda Aytaç Şaşmaz, Ebru Özkan Saban, Kaan Yıldırım, Okan Yalanık ve Damla Colbay'ın rol aldığı, dünyaca ünlü medikal drama dizisi House M.D. uyarlaması olan Hekimoğlu'nun yeni bölüm fragmanında geçen gece terörü atağı sorununu sizler için araştırdık. 

Gece terörü atağı nedir?

Bir tür uyku bozukluğu olan gece terörü: parasomni ismi verilen ve uykudayken engellenemeyen fiziksel hareketlere sahip olan bir rahatsızlıktır. Kişi korkuyla uyanarak boş boş etrafa bakarak bağırır ya da çığlık atabilir. Genetik, nörolojik ya da psikolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Her zaman kötü bir olay yaşamakla ilişkilendirilemeyen bu durum; kaygılı mizaç özellikleri olan, travmatik bir olay sonrası hassasiyeti artan, yoğun ayrılık kaygısı yaşan çocuklarda daha yoğun görülebilir.

Gece uyandığında korku, hızlı nefes alıp verme, terleme ya da çarpıntı olabilir. Uykunun genelde 1/3'ünde ortaya çıkan ve 20 saniye ile 5 dakika arasında değişkenlik gösteren bu atak esnasnda kişi çevreyle ilişkisizdir ve sabah uyandığında da durumunu hatırlamaz. 2-3 aydan uzun süre devam eden durumlarda mutlaka psikiyatri ya da noroloji uzmanına görünmek gerekir. 

Hekimoğlu 2. bölüm fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin