House dizisinin yıldızı Hugh Laurie yeni dizisini buldu: Roadkill

Hugh Laurie, BBC'nin yeni dizisi Roadkill ile izleyici karşısına çıkacak. Roadkill nasıl bir dizi, konusu ne?

Volkan Küçükel
22 Ağustos 2019 - 21:54
Kültür Sanat

House M.D. ve The Night Manager dizilerinin yıldız ismi Altın Küre ödüllü Hugh Laurie yeni bir dizi ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Aktör, BBC'nin sezonu dört bölümden oluşan politik gerilim türündeki "Roadkill" isimli dizisinin başrolüne getirildi.

The Forge (Kiri, Collateral, National Treasure) yapımcılığında, David Hare'in (Collaterel) yazarlığında hazırlanan dizide Laurie'yi bir İngiliz politikacı rolünde göreceğiz.

19-08/23/roadkill-dizi.jpg

"ROADKILL" KONUSU

Tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere gelmiş, güçlü ve karizmatik politikacı Peter Laurence'i (Laurie) merkezine alan Roadkill'in hikayesi kısaca şöyle:

Muhafazakar parti devlet bakanı Peter'ın kamusal ve özel hayatı dağılıyor gibi görünmekte, daha doğrusu düşmanları tarafından yakından izlenmektedir. Kendisiyle ilgili bazı gerçeklerin açığa çıkmasından dolayı suçluluk ya da pişmanlık duygularını kapatan Peter, çevresindeki düşmanları tarafından yıkılmak istendiği bu süreçte kendi planını devreye sokar, zafer ve yıkım arasındaki ince çizgide ustalıkla yürür. Ancak olaylar, hem bireysel hem de ülke için geçmişi geride bırakmanın ne kadar zor olduğunu gözler önüne serer.

Roadkill'in hikayesinin İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığına getirilen Boris Johnson ile doğrudan bağlantısı olmasa da Johnson'ın yaşamıyla paralellikler içereceği belirtiliyor.

19-08/23/veep-hugh-laurie.jpg

Yönetmenliğini Michael Keillor'ın (Line of Duty, Chimerica) üstlendiği dizinin yürütücü yapımcı kadrosu yaratıcı Hare ve Keillor ile birlikte The Forge'dan George Faber & Mark Pybus ile BBC'den Lucy Richer'dan oluşuyor.

BBC Drama Yöneticisi Piers Wenger yeni dizi projeleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Roadkill, kişisel ahlak ve siyasi güç arasındaki ilişkiyi araştıran bir gerilim. Hugh Laurie bu kurgusal rolü mutlak bir inançla oynayacak inanılmaz bir aktör. Bu ustalıklı şekilde zeki ve eğlenceli diziyi BBC One ekranlarına getirmek için David Hare ve The Forge ile bir kez daha çalışıyor olmak büyük bir onur."

ROADKILL 1. SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Roadkill dizisinin ne zaman izleyiciyle buluşacağı konusunda şimdilik bir açıklama yapılmış değil. Oyuncu kadrosunun kalanıyla ilgili açıklamanın ise yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin