İbrahim Erkal'ın sağlık durumu ne? Hastaneden ve Bakandan açıklama geldi

Sosyal medyada öldüğüne dair haberler yayınlanan İbrahim Erkal hakkında, Facebook sayfasından bir mesaj yayınlandı..

Ahmet Beyazkaya
13 Nisan 2017 - 14:16
Gündem

Sosyal medyada bazı sahte hesaplar üzerinden yayılan "İbrahim Erkal Öldü" söylemlerinden sonra İbrahim Erkal'ın facebook sayfası bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada Erkal'ın sağlık durumunun belirsizliğini koruduğu, hastanede tedavi sürecinin devam ettiği belirtildi.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Sosyal medyada dolaşan gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmeyin lütfen. Sanatçımız İbrahim Erkal, yoğun bakım sürecinde olup tedavisi devam etmektedir. Siz sevgili dostlarımızdan ricamız dualarınızı eksiz etmemenizdir. Saygılarımızla" denildi.

BEYİN ÖDEMİ ARTTI

Hastaneden yapılan açıklamada ünlü sanatçının durumunun kritik olduğu belirtildi.

Beyin kanaması ön tanısı ile 12 Nisan Salı günü Liv Hospital’a getirilen Değerli Sanatçı İbrahim Erkal’ın dün yapılan ameliyatında kanama alanı temizlenmiştir. Bu sabah yapılan son tetkiklere göre yeni bir kanamanın olmadığı ancak tıbbi tedaviye rağmen beyin ödeminin artmış olduğu gözlenmiştir. Hastamızın hayati tehlikesi devam etmektedir.

Hayati tehlikesi bulunan Erkal'ın araçtan indikten sonra yüksek tansiyona bağlı kendinden geçtiği, başını duvara çarptığı, beyin kanaması geçirdiği değerlendiriliyor. Olay gecesi 23.30'a kadar Erkal'la birlikte olan Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Suha Dengizek Sabah'ın haberine göre "Beraberdik ayrıldıktan sonra İbrahim Bey evine gitti. Eve varınca aracını valeye veriyor. Daha sonra yere düşüyor. Yaklaşık bir saat sonra site içerisinde bir bayan yerde baygın görüyor" dedi. Dengizek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığını ve sanatçı hakkında bilgi aldığını söyledi.

BAKAN BOZDAĞ: SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Sağlık Bakanı Recep Aktağ, beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve tedavisi devam eden sanatçı için açıklama yaptı. Bakan Recep Aktağ, "Bu sabah İbrahim Erkal kardeşimle ilgili malumat aldık. Dün de görüşmüştüm başhekimle. Maalesef durumu ciddiyetini muhafaza ediyor. Her hangi bir olumlu yöne doğru hastalığında gitme eğilimi yok. Arkadaşlarımız gayret ediyorlar" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI İSYAN ETTİ: YAZIKTIR, GÜNAHTIR..

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Faik Öztürk ve Seda Sayan da hastaneye gelenler arasındaydı. Ziyaretten önce kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Akgün, "İlk 24 saat henüz dolmadı, bu çok önemli. Arkasından da 72 saati bekleyeceğiz. Tıbbi olarak yapılması gereken müdehale yapıldı. Çeşitli haberler çıkıyor, yanlış şeyler. Arkadaşlar bunlar yazıktır, günahtır, onun da ailesi var" dedi.

Seda Sayan ise "Dua edeceğiz" şeklinde konuştu.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Dün sabah saatlerinde Maltepe'deki evinin otopark bölümünde baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılan Erkal'ın beyin kanaması geçirdiği tanısı üzerine 2 buçuk saat süren ameliyata alınarak bir operasyon geçirmişti. Sonrasında tekrar ameliyata alınan ünlü sanatçı için hastaneye gün boyu ziyaretçi akını oldu.

Erzurum'lu sanatçı İbrahim Erkal'ın hakkında bilgi veren Nadide Sultan, "Yolda gelirken çok endişeliydik. Yoğun bakım ismi kötü ama iyileşeceğine inanıyorum. Eşinin lohusa dönemine denk gelmiş, kadıncağız çok üzgün ama o da umutlu. Bu arada sitelerdeki güvenlikler bu konularda çok hassas olmalı geçen de bir büyüğümüzü kaybettik bu yüzden. 1 buçuk saat sonra bulundu daha erken bulunsa erken müdahale edilirdi. Bir süre daha uyutulacak “ diye konuştu. Sinan Özen ise “Ameliyatı güzel geçmiş, bundan sonra hepimizin dualarıyla, güzel temennileriyle Allah çoluğuna çocuğuna bağışlayacak. Kolay değil ama şanssızlık oraya girip de hem garajda hem orada kameranın olmadığı kör bir noktada düşmesi çok üzücü" şeklinde konuştu.

17-04/13/ibrahim-erkal-vale.jpg

İBRAHİM ERKAL'I EVE BIRAKAN VALE AÇIKLADI

İbrahim Erkal'ı olay gecesi evine getiren valenin de ifadesi alındı. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Vale’nin İbrahim Erkal'ın çalıştığı restauranta yemek için geldiğini ve daha sonra evine kadar bıraktığını belirttiği ifade edildi. Vale'nin, “İbrahim ağabeyi evine kadar getirdim. Otoparka arabasını park ettikten sonra bana gidebileceğimi söyledi. Onu evinin kapısına kadar götürmeyi teklif ettim, ancak kabul etmedi. Bana gidebileceğimi söyledi. Ben de oradan ayrılıp, çalıştığım iş yerine döndüm” dediği öğrenildi.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

İbrahim Erkal için yapılan ilk açıklamada "Değerli sanatçımızın son derece ciddi beyin kanamasının olduğu saptanmış olup, hastamız derin koma durumundadır" denilmişti.

17-04/13/filiz-erkal-gozyaslarini-tutamadi.jpg

İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Erkal, zorlukla ayakta dururken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

BAŞKA BİR HASTAHANEYE NAKLEDİLDİ

İbrahim Erkal, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından uyutularak Beşiktaş Ulus'taki Liv Hospital'a kaldırıldı. Sedye ile ambulanstan indirilen Erkal yoğun bakıma alındı.

'1,5 SAAT BAYGIN KALMIŞ'

Duymayan Kalmasın programına telefonla bağlanan İbrahim Erkal'ın iş ortağı Feyzullah Çelebi, ünlü sanatçının sağlık durumunu anlattı:

"Saat 01.00'de siteye giriş yapmış. Güvenlik görevlisi beni aradı. Ben 02.30'da oradaydım. 1-1,5 saat otoparkta kalmış. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söylüyorlar. Rabbimden şifa diliyoruz. Dostlarından dua bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez diyoruz. Zaman zaman yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşıyordu, Eşi, çocukları ve ailesi de hastanede. "

 17-04/13/ibrahim-erkal-ucuncu-cocugu.jpg

Tüm bu yaşananlar dışında İbrahim Erkal'ın 10 gün önce üçüncü çocuğunun dünyaya geldiği ve adını da Elifsu koyduğu öğrenildi. Hastaneye gelenler arasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün basın mensuplarına yaptığı açıklamada "10 gün önce bir kız çocuğu oldu. Allah önce çocuklarına sonra hepimize bağışlasın diye dua ediyoruz" şeklinde ifade etti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin