İlker Kaleli yeni dizisi 'Kayıp'taki rolünü anlattı!

Kayıp Şehir'in İrfan'ı olarak tanıdığımız İlker Kaleli, yeni sezonda Kanal D'nin iddialı yapımlarından 'Kayıp'la ekrana dönüyor.

resim yok
03 Eylül 2013 - 09:57
Röportaj

Kayıp Şehir'in İrfan'ı olarak tanıdığımız İlker Kaleli, yeni sezonda Kanal D'nin iddialı yapımlarından 'Kayıp'la ekrana dönüyor.

* 'Kayıp' ekibine katılmaya nasıl karar verdiniz?   

- “Kayıp Şehir”den bu yana Kanal D ailesiyle güzel, sıcak bir ilişkimiz vardı. O dizideki gidişattan memnun olmuşlar ki beni seçtiler. Senaryoyu okur okumaz Falko karakteri fena çarptı beni. İrfan karakteri için de aynı şeyi hissetmiştim. “Bu karakteri oynamam gerek” dedim, teklifi kabul ettim.

* Karakterin nesi bu kadar etkileyiciydi?     

- Çok fazla sebebi var. Şu an tek tek saysam sebepleri, uzun bir liste olur. Bir kere Falko’nun yani Faik Şaşmaz’ın adalet arayışı çok etkileyici. Aslında ben kötü adam etiketine inanmıyorum. Karakter, bizim hikayeye nereden baktığımıza göre kötü oluyor ya da olmuyor. Falko da bana göre çok duygusal ve hassas bir adam...

* İrfan'dan sonra biraz ters köşe bir karakter gibi geldi bana bu...

- Aslında çok ters köşe değil ama farklı bir renk. Kesinlikle aynı kategoride değiller.

* Siz 'kötü adam' sözüne pek paye vermiyorsunuz ama ben yine de sorayım; ilk kez bir projede kötü adamı oynuyorsunuz değil mi?

- Evet, hiç böyle bir adamı oynamamıştım. Ortaya çıkacak sonucu ben de heyecanla bekliyorum.

 

MAFYA BABALARININ HAYATLARINI EZBERLEDİM

* Biraz da Falko’nun hikayesinden söz eder misiniz?

- 30’lu yaşlarının başında... Kerem’i kaçıran çetenin ele başı. Kendine has bir çekiciliği ve karizması olan, güçlü kuvvetli bir adam. Aslında hayatın acımasızlaştırdığı insanlardan biri. Basit bir kavga yüzünden hapse girmiş, orada da rahat durmayınca iki-üç yılını içeride geçirmek zorunda kalmış. Özünde son derece iyi, yardımsever, vicdanlı, dürüst ve mert biri olmasına rağmen, zamanla gözünü kırpmadan insan öldürebilen, çocuğa bile zarar verebilecek kadar acımasız bir adama dönüşmüş.

* Bu karakter için bir imaj çalışması yapıldı mı?

- Evet... İrfan’dan farklılaşmak adına saç tıraşımı değiştirdim. Daha ağır abi modeli oldum; kumaş pantolon, gömlek, ceket... Kullandığım gözlük yurtdışından getirtildi.

* Bir çete liderini gerçekçi şekilde ekrana yansıtmak için nasıl bir hazırlık süreci geçirdin?

- O dünyayı anlamak için meşhur mafya babalarının hayatlarını araştırdım. Biyografilerini okudum. Hayata nasıl bakıyorlar, gençken nasıllardı, hepsini ezberledim neredeyse... İçlerinden birinin şu sözü de aklımda yer etti: “Her zaman için çok düzgün ve itinalı giyinin, hiçbir zaman adi bir suçlu gibi dolaşmayın ortada.”

 

FALKO’NUN DERDİ KADINLAR DEĞİL

* Falko’nun geçmişinde çok mu acı var...

- Aynen... Çok acı çekmiş, çok haksızlığa uğramış biri.

* O yüzden mi bu kadar kötü?

- Bence kötülük yapmıyor. Her karakterin kendince yaptığı ve göze alabildiği şeyler var.

* Çocuk bile kaçırıyor ama...

- Evet, çocuk kaçırma olayı var. Hikayenin başladığı nokta da bu zaten... Dışarıdan çok cici görünen, zengin bir ailenin, yaşanan o olaydan sonra aslında hiç de göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor.

* Mafya babalarının etrafında genelde güzel kadınlar olur. Falko'nun durumu ne?

- Duygusal olduğu için hayatında birileri olacak tabii... Ama şu an derdi kadınlar değil onun.[reklam]

KAYIP İÇİN YURTDIŞINDAN GELEN TEKLİFİ REDDETTİM

* Sizi 'Kayıp Şehir' ile tanıdık. Daha öncesinde neler yapıyordunuz? Oyunculuk eğitiminiz var mı?

- O diziden önce Londra’da yaşıyordum ve yurtdışında kalmayı hedefliyordum. Hâlâ bir yurtdışı hedefim var. Aslında 'Kayıp' için yurtdışından gelen biri dizi teklifini reddettim. Ama pişman değilim, daha önce de söylediğim gibi bu karakter beni çok heyecanlandırıyor.

* Peki, memnun musunuz Türkiye’ye döndüğünüze?

- Bilmem, alışma dönemindeyim hâlâ... Dört yılım orada geçti ve hayatımın en önemli yıllarıydı. Memnunum diyeceğim şeyler de var, memnun olmadığım şeyler de.

* Yurtdışı planları ne olacak peki?

- Hiç acelem yok. Ben hayatta her şeyin spontan geliştiğine inanıyorum.

 

KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM

* Dizi çekimleri nasıl gidiyor? Ekip arkadaşlarınızla uyum sağlayabildiniz mi?

- Çekimler çok güzel gidiyor. Mete Horozoğlu ve Aslı Enver ile henüz ortak bir sahnemiz olmadı, sadece fotoğraf çekimlerinde bir araya geldik. Ama çok tatlı insanlar. Dolunay Soysert ve Kaan Taşaner de öyle... Hepsi çok değerli oyuncular. Kendimi o yüzden çok şanslı hissediyorum. Zeynep Günay Tan da harika bir yönetmen.

* Dizinin çekimleri başlamadan önce bir sinema filminde rol aldınız. 'Silsile' ilk filminiz değil mi?

- Evet, ilk sinema tecrübem. Çok keyifli bir iş çıktı bence ortaya.

* Orada nasıl bir karakteri canlandırdınız?

- Adı Cenk... Çok naif biri. Başkalarını korumaya çalışırken farkında olmadan kendini feda eden bir adam.

 

 

KAYIP'IN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR? DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin