İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin'li "Eflâtun" ödüllendirildi!

Başrollerini Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun paylaştığı, yönetmen Cüneyt Karakuş’un ilk uzun metrajlı filmi "Eflâtun", 11. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde "Seyirci Özel Ödülü" layık görüldü. Eflâtun filmi ne anlatıyor? Eflâtun filminin konusu ne? Eflâtun filmi ne zaman çekildi? Eflâtun filminde kimler rol aldı? Kerem Bürsin kimdir? İrem Helvacıoğlu kimdir?

ozan
20 Ekim 2023 - 12:51
Kültür Sanat

Bu yıl “Antakya Varsa Ben de Varım” mottosuyla düzenlenen 11'inci Uluslararası Antakya Film Festivali’nde yönetmenlik ve senaristliğini Cüneyt Karakuş’un üstlendiği, başrollerinde Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun yer aldığı "Eflâtun" filmi, uzun metraj kategorisinde yarıştı.

23-10/20/eflatunn.jpg

13-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen festivalin ödül töreni dün gerçekleşirken, "Eflâtun" filmi "Seyirci Özel Ödülü"nün sahibi oldu.

Beş yaşındayken görme yetisini kaybeden Eflâtun'un hikâyesini anlatan film, bu süreçte babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunmasına yer veriyor. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflâtun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Yağmurlu bir günde kendisine bir şemsiye emanet edip giden bir adamın sesine âşık olur. Bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur.

Filmde Eflâtun'a İrem Helvacıoğlu can verirken, Oflaz karakterine Kerem Bürsin hayat veriyor.

23-10/20/eflatun.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden yapım desteği alan "Eflâtun"un önümüzdeki aylarda vizyona gireceği ifade ediliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin