Kadir İnanır'ın son sağlık durumu hakkında açıklama!

İstanbul Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'ın inme geçirdiği ve bilincinin kapalı olduğu kaydedildi. İnanır'ın son durumunu başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam anlattı. Jülide Kural ise son sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu.

Berfin Sengil
25 Mart 2024 - 14:29
Magazin

Önceki sabah İstanbul Beykoz'daki evinde rahatsızlanan Kadir İnanır'ın inme geçirdiği açıklandı. İnanır, bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi alan yakınları ve Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır da hastaneye kaldırılan İnanır'ı ziyarete geldi. İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural ise son sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Levent İnanır, "Tıp tabiriyle emboli yani pıhtı atması oldu beyinde. Doktorlar operasyonda. Zamanında müdahale ettiler. Hayati tehlikesi kesinlikle yok zaten. İyi olacak diye düşünüyoruz. Beni şoförü aradı 'hastaneye geçiyoruz' dedi. Kendi doktorlarını aradım onlar da geldi. Hastane de zaten gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulansı arayan, onu buraya getiren Jülide Hanım. Pıhtı var o pıhtıyı alıyorlar" diye konuştu.

"ENTÜBE OLARAK YOĞUN BAKIMIMIZDA İZLENİYOR"

DHA'da yer alan habere göre; Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili hastanenin başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam açıklama yaptı.

Sağlam şunları söyledi:

"Kadir İnanır hastanemize 112 ambulansıyla geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji, anestezi doktorumuz, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı. Şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildiğinde beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. Ve acil girişimsel radyoloji ekibimiz, nöroloji ekibimiz, beyin cerrahisi arkadaşlarla anestezi doktorlarımızın da entübasyonu sonrası ilk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi.

Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Şimdi işlemden sonra çekilen MR görüntülemelerinde işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beyin beslenmesi şu anda iyi. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak. İşlem çok başarılı çünkü."

"KALP RAHATSIZLIĞI VAR"

Kadir İnanır'ın 3 yıl önce yaşadığı sağlık sorunu hakkında konuşan Sağlam, "Ondan bağımsız olarak ama tabii böyle bir risk var. Bundan sonra da var. Çünkü kalp rahatsızlığımız var biliyorsunuz. Ondan kaynaklanıyor. Onunla ilgili gerekli tıbbi tedavisi de düzenleniyor, pıhtı oluşmaması için. Kan sulandırıcı ilaçları da veriliyor düzenli olarak" dedi.

İnanır'ın doktoru Prof. Dr. Uğur Türe ile de görüştüklerini söyleyen Sağlam, "O da buradaydı. Baştan itibaren hastaya eşlik etti. Beyin cerrahisindeki arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdiler. Hatta MR çekildiğinde son kontrol MR'ı da gördük beraberce. Başarılı bir işlem olduğu teyit edildi. Taburculuğunu şu anda gündeme getirmek çok erken. İlk 24-48 saat dediğim gibi bir izlem yapılacak. Uyandırılacak önce. Uyandırdıktan sonraki klinik durum daha net ortaya çıkar. Ondan sonraki süreçte bakacağız" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sn. Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

JÜLİDE KURAL'DAN AÇIKLAMA

Kadir İnanır'ın 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural da sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunun bilgisine;

Bildiğiniz gibi hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır 24 Mart Pazar sabahı beyne giden damarlarında oluşan bir pıhtı nedeniyle; Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılmıştı. Doktorların önerisiyle 48 saat yoğun bakım sürecinde olacağı öngörülüyordu. Ancak siz halkımıza iyi haber vermek isterim: Bugün itibariyle tüm tetkik sonuçları olumlu çıktığından uyandırılma kararı alınmıştır. 

Tahmin edeceğiniz gibi yoğun bakımda oldukça sık Kadir İnanır'ı görme şansım oldu. Tüm beden fonksiyonlarında olumlu bir hareketlenme olduğunu ben de gözlemledim. Onu seven bizler için bu çok olumlu bir gelişme. Elbette süreç devam ediyor. Kuşkusuz doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının özverili çabası bu bağlamda çok önemli bir etken. 

Milyonlarca insandan gelen iyi dileklerin ona ulaştığına emin olabilirsiniz. Çünkü Kadir İnanır Anadolu'nun her bir parçasını kalbinde taşıyan gerçek bir yurtsever ve her zaman söylediği gibi "Bu topraklarda barışı görmeden" gitmemeye kararlı bir sanatçıdır. Karadenizin fırtınalarıyla mücadeleyi bilen o toprağın insanı olarak da; direnmekten vazgeçmeyecektir!"

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin