Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi geliyor!

Roman uyarlaması olacak olan ve Netflix'in ilk Türk dizi olacak olan proje yolda!

Berfu Özlen
29 Haziran 2017 - 16:28
Gündem

Daha önce birkaç kere Netflix'in bir Türk dizisi çekeceğinin haberini yapmıştık. Lider online dizi ve film portalı Netflix için bir ilk olacak bu projenin konusu birçok farklı iddia ile bir türlü netlik kazanamamıştı.

Romandan uyarlandı

Bir yandan IŞİD konusunun işleneceği, öteki yandan bilim-kurgu temalı olacağı konuşulan dizinin konusu, ismi ve hatta başrolü belli oldu. İpek Gökdel'in aynı isimli romanından uyarlanan dizinin adı, "Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi". 

Başrolde yakışıklı oyuncu

O3 Medya yapımcılığında çekilecek olan dizinin yönetmen koltuğunda Durul ve Yağmur Taylan kardeşler oturacak. Başrol ise, genç kızların sevgilisi yakışıklı ve bir o kadar da başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy!

Kitabın konusu

İlk sezonu 10 bölümden oluşacak dizinin uyarlandığı kitabın konusu şöyle; Yavuz taşrada yaşayan bir delikanlıdır. Ailesinin katilini bulmak için yola çıktığında bulacağı Osmanlı'dan kalma bir gömlek sayesinde, doğaüstü güçlere sahip olur. Bir yandan ailesini ararken, bir yandan da İstanbul'u korumaya yardım eden Yavuz, Türkiye'nin ilk süper kahramanı olacaktır. 

Roman karakterleri kimler?

Yavuz: İstanbul'un koruyucusu, ilk Türk süper kahraman.

Korkut: Hayatının aşkı için, sonsuz hayatın peşine düşen bir adam.

Aslı: Vicdan azabı ile kavrulan genç kız.

Karakalem: Dünyadaki kötülüklerin kaynağı.

Ahmet: İstanbul'un dehlizlerinde yaşayan gizemli bir profesör.

Güneş: Güzelliğiyle baş döndüren ama bir o kadar da kadersiz bir kadın.

Hızır Ağa: Ucra bir köyün muhtarı.

Kerem Bursin'den sonra Çağatay Ulusoy

Daha önce dizinin başrolü için yakışıklı oyuncu Kerem Bursin düşünülmüş ve ismi konuşulmaya başlanmıştı. Ancak ani bir kararla, başrol Çağatay Ulusoy olarak açıklandı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin