Karındeşen Jack cinayetlerinin gizemi BBC'de çözülüyor!

Tarihin en gizemli cinayetlerinin arkasındaki Karındeşen Jack'in sır perdesi BBC ekranlarına gelecek "Jack the Ripper" belgeseliyle aralanıyor.

BBC, efsanevi seri katil Karındeşen Jack (Jack the Ripper) cinayetlerinin gizemini çözmeye el atıyor.

KARINDEŞEN JACK CİNAYETLERİNİN SIR PERDESİ ARALANIYOR

BBC Studios yapımcılığında, The Pianist ve Silent Witness yıldızı Emilia Fox'un sunumuyla gerçekleşecek "Jack The Ripper" sene sonlarına doğru izleyiciyle buluşacak.

60 dakika süreli özel yayında günümüzden 130 yıl öncesine gidilecek ve 1888 yılının Ağustos ve Kasım ayları arasında Londra'nın Doğu yakasında gerçekleşen beş kadının cinayetinin gizemi araştırılacak.

18-07/20/jack-the-ripper.jpg

Tarihte sıralı beş olarak bilinen Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes ve Mary Jane Kelly isimli bu beş kadının cinayetinin gizemi hiçbir zaman çözülememiştir.

BBC, faili meçhul ve henüz aydınlatılamadığı için rafa kaldırılmış davalar konusunda polisin geliştirdiği son tekniklerin kullanılmasıyla gizemin ortaya çıkarılmasına her zamankinden daha çok yakınlaşılacağının umulduğunu belirtiyor.

18-07/20/jack-the-ripper-ekibi-1532096335.jpg

Orijinal olay yeri fotoğraflarının ortaya koyulacağı programda sanal gerçeklik diseksiyon masası kullanılarak Jack the Ripper'ın kim olduğu, bu cinayetleri işlemesine neden olan motive kaynağının ne olduğu ve adalatten nasıl kaçtığı gibi soruların cevapları verilmeye çalışılacak.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Kriminoloji Fahri Profesörü David Wilson ile birlikte ülkenin en ünlü adli ve suç uzmanlarının katılım göstereceği programın yapımcı ve yaratıcı kadrosunda Steve Crabtree, Charlotte Moore, Tom McDonald ve Craig Hunter gibi isimler yer alıyor.

18-07/20/emilia-fox.jpg

BBC kanalından Craig Hunter yeni projeleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Günümüzün bilimsel teknikleri cinayet ve entrika ile eş anlamlı Jack the Ripper davasına yardımcı olmak ve bir asırdan daha eski sürece dayanan cevaplanmamış soruların yanıtlarını bulabilmek için kullanılabilir."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin