Kerem Bürsin kadınlar için yaptığı sosyal medya paylaşımlarına bir yenisi eklendi!

Başarılı oyuncu kadınlar adına bir çalışmaya daha imza attı.

Merve Mutlu
14 Kasım 2019 - 11:05
Magazin

Başarılı ve yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin, kadınlar adına farkındalık yaratmayı ve sosyal projelerde yer almayı seven ve dahası bunu bir borç bilen duyarlı ünlülerin başında yer alıyor. Oyuncu bu kez de söylemleri yani dil kullanımını konu ederek bir paylaşım yaparak sosyal medyada en çok paylaşılan isimler arasına girdi. 

19-11/14/kerem-b.png

Kadınlar hakkında ve kadınlar üzerinden üretilen dilin ve söylenen sözlerin kadınları nasıl bir konumda görüldüğü ile ilgili çok ciddi izler taşıdığını anlatmaya çalışan Kerem Bürsin sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf ile bu derin yaraya parmak bastı. 

19-11/14/kerem-bursin.png

Kerem Bürsin bu konuyu şu sözlerle ifade etti;

"Bir toplumun kadına verdiği değeri, saygıyı o toplumun dil kullanımı üzerinden anlayabiliriz. Biz erkekler, çoğu zaman kullandığımız kelimelerin, söylediğimiz sözlerin nasıl bir etki yarattığını, özellikle kadınlara neler hissettirdiğini düşünmüyoruz. Gündelik hayatımızda kullandığımız dil genellikle erkekleri kahramanlaştıran, kadınları ise aşağılayan söylemler içeriyor. Maalesef bu söylemler, kadının güçsüz, korunmaya muhtaç bireyler olduğu fikrini beslerken yetmezmiş gibi bir de toplumda ikincil konumda oldukları fikrini her gün yeniden ve yeniden üretmeye devam ediyor. ‘'Normalleşmiş'' kabul edilen ve her gün kendi hemcinslerim tarafından duymaya alışık olduğum küfür ve hakaretler bunun çok iyi bir örneği. Kadının cinsel organı şiddete maruz kalan, erkeğinkiyse şiddet uygulayan ve güçlü bir misyona sahip, kullanılan küfürlerde. Şimdi sizleri, erkekleri, bende dahil, kullandığımız dili düşünmeye davet ediyorum. Gün içerisinde farkında olmadan tükettiğimiz kelimelerin bir kadına neler hissettirebileceğini…

Dilin ve kelimelerin gücü tartışılamaz. Değişim sağlamak için en basitinden, kendi dilinle başla. Fotoğraftaki harflerle aklınızdan geçen küfürleri düşünün. Hepsi kadınları aşağılayan, küçümseyen, cinsiyetçi söylemler."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin