Kıvanç Tatlıtuğ nasıl ünlü oldu? İşte oyuncunun hikayesi..

Ekranların sevilen ismi Kıvanç Tatlıtuğ nasıl ünlü oldu?

Merve Mutlu
14 Mayıs 2020 - 15:36
Magazin

Gümüş dizisinde canlandırdığı Mehmet karakteri ile oyunculuğa başlayan ve kariyeri boyunca: Menekşe ile Halil, Aşk-ı Memnu, Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura, Cesur ve Güzel, Çarpışma gibi dizilerde hep başrolde yer alan Kıvanç Tatlıtuğ'un ünlü olma hikayesini merak ediyorsanız bu haber tam da size göre.

Kıvanç Tatlıtuğ nasıl ünlü oldu?

20-05/14/kivanc-tatlitug-unlu.jpg

Başarılı bir basketbol oyuncusu olan ve tek hayali NBA'da oynamak olan Tatlıtuğ, sakatlanmasının ardından bu hayale veda etmek zorunda kaldı. Herkesin fiziksel olarak övdüğü oyuncu Annesinin, Beylikdüzü’ndeki bir marketin camında ‘Profesyonel mankenlerle çalışır mısınız?’ ilanını görünce, Tatlıtuğ’un fotoğraflarını göndermesi ile başlayan modellik kariyerinin ardından da birbirinden başarılı projelerden başrol teklifi almaya başladı. 

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

20-05/14/kivanc-tatlitug-kim.jpg

27 Ekim 1983'te Adana'da doğan oyuncu, 2002 'Best Model Of The World' (Dünya'nın en iyi mankeni) yarışmasını kazandı. Ortaokulu Yenice Özel Çağ Lisesi’nde okudu. Adana'’dayken Fiskobirlik, Güney Sanayii, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri ve Tarsus Amerikan Kulübü'nde basketbol oynadı. 1997 yılında babasının ciddi bir kalp ameliyatı geçirmesinin ardından ailesiyle birlikte Adana'dan İstanbul'a taşındı. İstanbul Kalamış Lisesi'nden mezun olan Kıvanç'ın aklı fikri basketboldaydı. Tek hayali NBA'de basketbol oynamak olduğu için Ülker'den gelen cazip teklifi hemen kabul etti ve orada 2 sene forma giydi. Sonra 1 sene BJK, 1 sene de Fenerbahçe'de oynadı. Ancak dönüş yaptığı BJK'de sakatlanması tüm hayallerini suya düşürdü ve profesyonel basketbol hayatına son verdi. O dönemlerde yakın çevresinin sürekli fiziğine iltifatlarda bulunduğunu, model olması için kendisini yönlendirmeye çalıştığını söylüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin