Koronavirüs ölümleri azalıyor mu?

Herkesi korkutan salgın koronavirüste son durum ne?

Merve Mutlu
06 Mayıs 2020 - 09:56
Viral

Geçtiğimiz Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde sebebi belirsiz bir şekilde başlayan ve etkilerini hala devam ettiren koronavirüs Türkiye'de de varlığını devam ettiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her gün verileri açıklamaya devam ediyor. 

20-05/06/erdogan.jpg

Koronavirüs salgınında 57. günü geride bırakırken; kuaförler, berberler, AVM'ler ve güzellik merkezlerinin 11 Mayıs itibari ile açılmasına karar verildi ve normalleşme takvimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Virüsün ülkemizdeki etkilerinin gerilemesi ile atılan bu adıma ek olarak sokağa çıkma yasağı altında olan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı için de birtakım esneklikler getirildi. 

Türkiye'de koronavirüs son durum!

20-05/06/test.jpg

Fahrettin Koca verileri açıklarken, "Yoğun bakım hasta sayısı, entübe hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş devam ediyor. Yeni iyileşen hasta sayısı, başarının diğer göstergesi. Vaka sayısında, seyirde görülebilecek kısmi bir artış var. Yeni bir dönemdeyiz. Salgına fırsat tanımamalıyız" açıklamasını kullandı. Koca'nın paylaştığı verilere göre ise: 5 Mayıs tarihinde toplamda 33 bin 283 test yapıldı. Vaka sayısı 1832 olarak belirlenirken 5 Mayıs'ta vefat eden kişi sayısı da 59 oldu. Tüm bu tablo ölüm sayılarındaki düşüşü gözler önüne serdi. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin