Koronavirüs'ten korunmak için bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

Türkiye'de ilk vakası görülen koronavirüs'ten nasıl korunabiliriz?

Merve Mutlu
11 Mart 2020 - 16:44
Viral

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsün Türkiye'ye de gelmesi ile birlikte vatandaşlar da korkarak çözüm yolları aramaya başladı. Korunmanın en önemli noktalarından biri olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ise oldukça büyük önem taşıyor. 

20-03/11/bagisiklik-sistemini-guclendirmek-icin-n.png

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

Koronavirüs'ten korunmak için yapmamız gereken en önemli şey bağışıklık sistemini güçlendirmektir. "Bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapılmalı?" sorusunun cevabı ise haberimizde..

  • Bol sıvı tüketimi

Hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine, bunun için de bol sıvı tüketimine ihtiyacınız var. Sıvı tüketimi iç organlarınızın işleyişini hızlandırır ve toksinlerin atılmasını, organlarınızın sağlıklı çalışmasını sağlar.

  • Egzersizi ihmal etmeyin

Vücudunuzu hantallığa emanet etmeyin. Bol bol hareket edin, egzersiz yapın. Kan dolaşımınızın hızlanması bağışıklık sisteminizi güçlendirecek. 

  • Beslenme çok önemli

Öğünlerinizi asla atlamayın ve her besin grubundan (protein, tahıl vs.) mutlaka gıda almaya dikkat edin. 

  • Uyku düzenine dikkat 

Az uyku kadar çok uykunun da vücudunuza zararlı olduğunu unutmayın. Ortalama 8 saatlik uykunuzu almaya özen gösterirken, karanlıkta ve kesintisiz uyumaya çalışın. 

  • Kötü alışkanlıklardan uzak durun!

Sigara, tütün ürünleri ve alkol kullanımı, bağışıklık sistemini zayıflatır...

  • Bitki çayları ile dost olun

Bitki çayları sizi dinlendirir, sakinleştirir ve toksinleri atmanıza yardımcı olur. Bitki çayları tüketmek de sizi koruyacak faktörlerden biridir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin