resim yok
26 Mart 2011 - 00:00

 

Milyonlarca seyirci onu Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizide ilk gördüğünde rolüne o kadar yakıştırdı ki, sanki yılların deneyimli oyuncusu gibi görünüyordu Esra Dermancıoğlu.

 

Göğüs dekoltesinden vazgeçmeyen, kaderin kötü bir cilvesi sonucu yarım akıllı Rahmi Ketenci ile evlenen Mukaddes Yenge sanki oun sanat geçmişinde can verdiği yüzlerce karakterden biri gibiydi.

 

Oysa gerçek hiç de öyle değildi. Zaten ekran karşısında Mukaddes Yenge'nin yaptığı kötülüklere kızarak izleyenler de durumu öğrenince çok şaşırdı: KÖtü bir karakteri bu kadar başarıyla oynayan Dermancıoğlu 40'ından sonra oyuncu olmuştu.

 

Çocukluğundan beri hep oyuncu olmak isteyen Esra Dermancıoğlu, bu hayalini gerçekleştirmek için uzun bir süre beklemek zorunda kalmış.

 

Bu arada evlenip çocuk sahibi olunca da bu hayalini biraz daha ertelemiş.

 

Ama bir gün bir grup arkadaşıyla gittiği bir doğum günü partisi onun için dönüm noktası olmuş. O toplantıda herkes birbirine aslında hayatını nasıl şekillendirmek istediğini sormuş. 

Dermancıoğlu da hiç düşünmeden: "Hep oyuncu olmak isterdim" diyerek katılmış bu oyuna.

O doğum gününde bulunan Avrupa Yakası'nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel'den gelmiş ilk teklif. Tek bölümlük bu rol Esra Dermancıoğlu için oyunculuk serüveninin başlanğıcı olmuş. 

O sıralarda 30'lu yaşlarının sonlarına yaklaşıyormuş Dermancıoğlu. Demet Akbağ’ın “Sen Harikasın” dizisinde konuk oyunculuk, “Moral Bozukluğu ve 31” adlı filmde kısa bir rol, workshop’lar, cast ajansları derken hep oyunculuğun dikenli yollarını tırmanmış Dermancıoğlu.

 

Defalarca seçmelere katılan Dermancıoğlu sonunda Mukaddes Yenge rolünü de almış. "40'ından sonra oyuncu mu olacaksın" diye onu eleştirenler "dram değil komedi oyna" diye yol göstermeye çalışanlar da bir yandan. O sırada evli oludğu eşi de Dermancıoğlu'nun bu merakından pek hoşlanmamış. 

Sonunda bir arkadaşının da yardımıyla evde kurulan bir sette farklı odalarda değişik kostümlerle çekim yapmışlar. Başka başka karakterleri canlandıran Dermancıoğlu hazırladığı bu CD'yi Ay Yapım'a yollamış.


Oyunculuk serüvenine başlamadan önce de eşinden boşanmış ve yeni bir hayata adım atmış. 

Dizide kazandığı başarıya ve sergilediği inandırıcılığa bakılırsa Dermancıoğlu'nun geç başladığı oyunculuk yaşamı uzun süre devam edecek gibi görünüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin