Kral Konstantin kimdir? Tarihteki önemi nedir?

Vatanım Sensin dizisi ile karşımıza çıkan Yunan Kralı Konstantin kim? Hangi oyuncu tarafından canlandırılıyor?

Nurşah
28 Mart 2018 - 14:55
Yeni Bölüm

Vatanım Sensin her bölümünde tarihten önemli bir şahsiyeti işlemektedir. İlerleyen bölümlerde konuk karakter olarak göreceğimiz Kral Konstantin kimdir? Tarihte böyle birisi yaşamış mıdır?

18-03/28/yunan-krali-konstantin-kimdir.jpg

Kral Konstantin kimdir?

 2 Ağustos 1868 doğumlu Yunan kralıdır. Hayatı boyunca iki kere tahta geçmiştir. İlk seferi 1913-1917 seneleri arasındaki zaman dilimini kapsar. Bu dönemdeki krallığı esnasında 1. Dünya Savaşı meydana gelmiştir. Savaş sırasında Almanya taraftarı davranışlar göstermesine karşılık, dönemin Yunan Başbakanı Venizelos İtilaf Devletleri'ni desteklemiştir. Ayrıca İtilaf Devletleri de ona tahttan çekilmesi yönünde baskı uygulamıştır. Tüm bunların sonucunda Konstantin 1917 senesinde tahtı oğluna bırakmıştır.

1920 senesinde oğlu Aleksandros'un hayatını kaybetmesinin ardından tekrar tahta çıkmıştır. Bu arada Başkan Venizelos hükümeti de düşmüştür. İkili pek anlaşamasalar da Kral Konstantin, başa geçtikten sonra Venizelos'un uyguladığı Türk düşmanı tutumu devam ettirmiş ve Anadolu üzerine savaş düzenlemiştir. Bu savaşta Türk halkının dillere destan savunması ile karşılaşmış ve başarısız olmuştur. 1922 senesine gelindiğinde ise tahtı oğluna devretmiştir.

Vatanım Sensin Kral Konstantin karakteri Umut Karadağ tarafından canlandırılmıştır.

18-03/28/umut-karadag-kimdir.jpg

Umut Karadağ kimdir?

Umut Karadağ (d. 1971, Ankara), Türk tiyatro ve dizi ve sinema oyuncusudur. Tiyatrocu olmaya ilkokuldayken karar vermiştir. Ailesi de başarılı tiyatroculardan oluşmaktadır. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü mezunudur.

Asmalı Konak, Haziran Gecesi, Eylül, Es-Es, Tatar Ramazan, Aşktan Kaçılmaz başarılı oyuncunun rol aldığı diziler arasındadır.

50. bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin