Kült korku romanı "The Haunting of Hill House" dizi oluyor

Shirley Jackson'un 1959 tarihli romanından uyarlanacak olan korku dizi için Netlix kolları sıvadı.

Berfu Özlen
11 Nisan 2017 - 12:00
Gündem

Deadline'ın haberine göre, Netflix, Shirley Jackson'un 1959 senesinde yayınlanan klasik korku romanı "The Haunting of Hill House"dan uyarlanan dizi için ünlü korku yönetmeni Mike Flanagan ile beraber kolları sıvadı. Flanagan, Oculus ve Ouija: Origin of Evil gibi sevilen filmlerle tanınıyor. Dizinin yapımcı şirketleri ise, Steven Spielberg'in Amblin TV'si ve Paramount olacak. 

Netflix, henüz ismi açıklanmayan dizi için 10 bölümden oluşacak bir sezon siparişi verdi.

Kitabın konusu

Roman, hayaletli olduğuna inanılan bir evde yaşanılan doğaüstü olaylar sonrası ev sahiplerinin eve bir medyum çağırması ile gelişen olayları kon alıyor. Korku türünün en popüler ve en iyi örneklerinden olan kitabın bir film uyarlaması da bulunuyor.

Film uyarlaması da var

1963 yapımı The Haunting isimli film psikolojik korkunun en iyi örneklerinden olarak kabul ediliyor. Robert Wise'ın yönettiği ve baş rolünde Julia Harris'in oynadığı filmin yanı sıra, kitaptaki konuya benzer bir senaryoya sahip 1999 yapımı aynı adlı bir başka uyarlama ise eleştirmenler tarafından pek de beğenilmemişti. 

Tasarım aşamasında olan dizi, Flanagan tarafından yazılıp yönetilecek. Dizi ile ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin