resim yok
05 Şubat 2007 - 00:00

Bir televizyon kanalında önümüzdeki günlerde yayınlanacağı yönünde reklamı yapılan "Kurtlar Vadisi- Terör" isimli dizi film için, televizyon seyircisi şimdiden Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) izleyici hattını kilitledi. Her gün onlarca seyirci, RTÜK’ün 444 1 178 numaralı şikayet hattını arayarak, dizinin ekrana gelmesine engel olmaya çalışıyor. Üst Kurul iletişim personeli son birkaç gün içinde 100’ü aşkın seyircinin aynı yöndeki şikayetlerini not etti. Gençler arasında, özellikle okullarda şiddet olaylarının artması nedeniyle tekrar yayınları kanal yöneticilerince kaldırılan, Türkiye’deki devlet-derin devlet-mafya-dış güçler ilişkisini anlatan "Kurtlar Vadisi" dizisi, "Kurtlar Vadisi- Terör" ismiyle yeniden yayınlanmaya hazırlanıyor. Dizinin Tanıtımı ’IRKÇILIĞI KÖRÜKLEYECEK’ Edinilen bilgiye göre dizi bu kez, daha yayınlanmadan ailelerin, özellikle de akademik kesimin tepkisi ile karşılaştı. RTÜK’ün telefonları onlarca şikayet için her gün aranıyor. Aramalarda ortak talep olarak dizinin yeniden başlamasına engel olunması ifade edildi. Seyirci, son birkaç gün içinde Üst Kurul’a şikayet yağdırdı. Seyirciler, dizinin yayınlanmasına şiddetle karşı çıkarken, RTÜK’ün de bu yayına engel olması noktasında ortak isteklerini belirtti. Daha önceki seride, çocukların dizi karakterlerinden dolayı şiddete eğilimlerinin arttığını ifade eden şikayet sahipleri, bu serinin ise “Kürtler’e cephe alınmasına sebep olacağını ve ırkçılığı körükleyeceğiniö belirtti. Ancak, RTÜK’ün bir programa önceden müdahale etmesine yasal olarak imkan bulunmuyor. Herhangi bir program yayınlandıktan sonra Üst Kurul, programın yayın ihlali gerçekleştirmesi halinde müeyyide uygulayabiliyor. Üst Kurul da bu nedenle gelen şikayetleri, dizinin yayınlanacağı kanalın izleyici temsilcisine yönlendirdi. 8 Şubat’ta Show TV’de yayınlanması beklenen diziye yönelik şikayetlerin ne derece etkili olacağı merak ediliyor. Diziye yönelik şikayetlerin bazıları şöyle: -Dizinin kesinlikle başlamasını istemiyorum. Daha önce yayınlanan Kurtlar Vadisi yüzünden liselerde çok olumsuz olaylar oldu. Gençlere kötü örnek olacağını ve Kürtlere cephe alınacağını düşünüyorum. -Dizi fragmanı terörü teşvik edici. Türkiye’nin terör kaynaklı zararı anlatılıyor. Terör örgütü bunu duyarsa çok tehlikeli olacağını düşünüyorum. -Çocuğuma kötü örnek oluyor. Yayınlanmasın. -Bu dizi bizi 1970’lere geri götürecek. 1970 kuşağı olarak o günleri yeniden yaşamak istemiyorum. -Kurtlar Vadisi dizisinin önleminin alınmasını istiyorum. Psikopat bir gençlik yetişiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin