L.A. Confidential dizisi CBS'ten deneme bölümü siparişi aldı!

CBS, James Ellroy'un 1997 yılında beyaz perdeye de uyarlanan romanı L.A. Confidential'ın dizi uyarlaması için pilot bölüm siparişi verdi.

Volkan Küçükel
03 Şubat 2018 - 11:45
Gündem

Geçtiğimiz aylarda geliştirilme çalışmalarına başlanan James Ellroy'un klasikleşmiş suç romanı "L.A. Confidential"a dayalı dizi, CBS'ten resmi deneme bölümü siparişini aldı.

Aynı romanın 1997 yılı yapımı film uyarlamasının yapımcısı Arnon Milchan ve şirketi New Regency, yazar/yapımcı Jordan Harper (Gotham), Lionsgate Television ve CBS Television Studios ortaklığında hazırlanan dizinin senaryosu Jordan Harper tarafından kaleme alınıyor.

Romanın bu yeni uyarlaması hikayeyi kapsamlı ve titiz bir şekilde atmosfer, müzik ve stil bakımından yeniden ele alacak.

18-02/03/la-confidential-romani-james-ellroy.jpg

"L.A. CONFIDENTIAL" KONUSU

Hikayesi 1950'li yılların başlarındaki göz alıcı Los Angeles'ta geçen dizide sadist bir seri katilin peşindeki üç cinayet dedektifi, bir kadın gazete muhabiri ve bir Hollywood aktrisinin yollarının kesişmesiyle yaşananlar göz önüne serilecek.

Harper ile birlikte Milchan projenin yürütücü yapımcılığını üstleniyor.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Yapımcı Milchan, L.A. Confidential dışında Oscar'da Leonardo DiCaprio'ya en iyi aktör ve Alejandro G. Iñárritu'ya en iyi yönetmen ödüllerini getiren The Revenant filminin yapımcısı olarak dikkat çekiyor. Brazil, Once Upon a Time in America, The King of Comedy, Fight Club, 12 Years a Slave, Birdman ve The Big Short ise Milchan'ın yapımcılık yaptığı filmlerden diğerleri.

18-02/03/la-confidential-filmi.jpg

Dizinin uyarlama senaryosunu kaleme alan Harper ise Gotham dışında son dönemde Bruno Heller'in yaratıcısı olduğu CBS'in suç temalı dizisi The Mentalist'te yazar/yapımcı olarak çalışmıştı.

L.A. Confidential, Ellroy'un L.A. Quartet kitap serisinin üçüncüsü. Roman daha önceden 1997 senesinde Curtis Hanson'ın yönetmenliği, Milchan'ın yapımcılığında beyaz perdeye uyarlanmıştı.

Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, Kim Basinger, David Strathairn ve Danny DeVito gibi yıldızları oyuncu kadrosunda bulunduran film, Oscar Ödülleri'nde dokuz dalda adaylık kazanmıştı.

"L.A. Confidential (1997)" fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin