Laredo dizisinin yıldızı Robert Wolders hayatını kaybetti!

Audrey Hepburn'ün uzun süreli hayat arkadaşı olarak bilinen aktör Robert Wolders 81 yaşında hayatını kaybetti.

Western türündeki dizi Laredo ve Hollywood ikonu Audrey Hepburn'ün bir dönem hayat arkadaşı olması ile tanınan Hollandalı aktör Robert Wolders hayatını kaybetti.

ROBERT WOLDERS 81 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

12 Temmuz'da hayata gözlerini yuman Wolders 81 yaşındaydı. Aktörün ölüm nedeni konusunda herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

18-07/16/robert-wolders-eski-donem.jpg

Audrey Hepburn Çocuk Fonu resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla üzücü gelişme duyurulurken "Yönetim kurulu üyemiz, akıl hocamız ve arkadaşımız Robert Wolders'ı en içten şekilde selamlıyoruz. Güzel ruhun şad olsun" ifadelerine yer verildi.

ROBERT WOLDERS'IN OYUNCULUK KARİYERİ VE ÖZEL HAYATI

28 Eylül 1936 tarihinde Hollanda'nın Zuid-Holland (Güney Hollanda) bölgesinde hayata gözlerini açan Wolders, New York'ta Amerikan Sanat Akademesi'nde oyunculuk eğitimi alarak kariyerine ilk adımı attı.

1960 ve 70'li yıllarda birçok televizyon dizisinde rol alan aktör ilk olarak NBC'nin Flipper dizisinde konuk oyuncu olarak izleyenlerin karşısına çıktı.

Ardından The Man from U.N.C.L.E. (Andreas Petros), Bewitched (Clark), The Mary Tyler Moore Show (Paul Van Dillen), The John Forsythe Show (Mishka) gibi çeşitli dizilerde boy gösterdi ve 1966 yılında aksiyon komedi türündeki Laredo dizisine Texas polisi Erik Hunter karakteriyle dahil olarak dizinin ikinci sezonunda 26 bölüm boyunca önemli bir rol üstlendi.

Bir yandan sinema kariyerini de sürdüren oyuncu 1967 yapımı savaş filmi Tobruk'ta (Komandolar Geliyor) Rock Hudson ve George Peppard ile birlikte kamera karşısına geçti.

18-07/16/robert-wolders-ve-audrey-hepburn.jpg

Yakışıklılığı ve aksanı nedeniyle sıklıkla Latin sevgili rollerine bürünen aktör son olarak 1975 yapımı CBS televizyon filmi The Legendary Curse of the Hope Diamond'da karşımıza çıktı ve sonrasında ekranlarda görünmedi.

Interval filminde birlikte rol aldığı Merle Oberon (Wuthering Heights, The Scarlet Pimpernel) ile evlenmesinin ardından oyunculuk kariyerine nokta koyan Wolders, Oberon'un 1979'da hayatını kaybetmesine kadar evliliğini sürdürdü.

1980-1993 yılları arasında Audrey Hepburn'ün (Breakfast at Tiffany) ölümüne kadar geçen süreçte ünlü Hollywood ikonunun hayat arkadaşı olan Wolders'ın sonrasında Leslie Caron ve Shirlee Fonda gibi isimler de ilişkisi oldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin