Locarno Film Festivali ilk kez İstanbul'da!

İstanbul Modern Sinema tarafından dünyanın en eski festivallerinden olan Locarno Film Festivali, İstanbul'a geliyor. Bu yıl festivalden ödül de alan yapımların da olduğu 10 filmlik seçki, 23 Kasım­ - 3 Aralık tarihleri arasında ilk kez İstanbul'da olacak.

ozan
10 Kasım 2023 - 13:28
Viral

Dünyanın en eski festivallerinden biri olan Locarno Film Festivali’nden 10 filmlik seçki, İstanbul Modern Sinema'nın ev sahipliğinde ilk kez İstanbul’da olacak.

Sinema sektöründe yenilikçiliği önemseyen film seçkisi, tarzı ve etkinlikleriyle dünyanın en eski film festivallerinden olan Locarno Film Festivali’nden filmler, Türkiye’de ilk kez 23 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da seyirciyle buluşacak.

İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan, 76'ncısı geçtiğimiz yaz düzenlenen İsviçre’nin en prestijli festivalinden ödüllerle dönen filmlerden oluşan bir seçki hazırladıklarını söyledi. Turan, “Her yıl Ağustos ayında düzenlenen ve dünyanın en eski festivallerinden biri olan Locarno Film Festivali, bu yıl da birbirinden etkileyici filmlere ev sahipliği yaptı. Seçkiyi hazırlarken farklı coğrafyalardan genç sinemacıların ödüllü filmlerini Türkiye’den izleyicilerle buluşturmayı önceliklendirdik.” diye konuştu.

23-11/10/critical-zone.png

Türkiye prömiyerini yapacak olan filmler arasında, bu yıl Altın Leopar’ı alan ve yurt dışına çıkma yasağı olan İranlı yönetmen Ali Ahmadzade’nin Kritik Bölge’si, En İyi Avrupa Filmi seçilen Fransız sinemasının sıra dışı yönetmeni Quentin Dupieux’nün son filmi Yannick ve festivalde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Ukraynalı Maryna Vroda imzalı Bozkır da yer alıyor.

23-11/10/a.jpg

Yönetmen Dragan Bjelogrlić ağırlanacak

1950’li yıllarda Belgrad’da tıp ve nükleer bilimler arasındaki tarihi bir kesişimi anlatan Formülün Bekçileri filmi de sinemaseverlerle buluşacak. Filmin yönetmeni ve Sırp sinemasının ünlü oyuncularından Dragan Bjelogrlić de seyircinin sorularını yanıtlamak üzere İstanbul'da olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin