Lockwood ve Ortakları kitap serisi dizi oluyor!

Beş kitaptan oluşan Lockwood & Co kitap serisi de dizi oluyor!

Volkan Küçükel
19 Eylül 2017 - 15:29
Gündem

"Lockwood & Co (Lockwood ve Ortakları)" kitap serisi de dizi oluyor!

Jonathan Stroud'un kaleme aldığı doğaüstü macera türündeki çok satan kitap serisi Lockwood & Co'nun televizyona uyarlamasını televizyon yayın haklarını satın alan Londra merkezli yapım şirketi Big Talk Productions gerçekleştirecek.

5 KİTAPLIK "LOCKWOOD & CO" SERİSİ DİZİ OLUYOR!

The Screaming Staircase isimli ilk kitabı 2013 senesinde yayımlanan serinin The Whispering Skull isimli ikinci kitabı 2014, The Hollow Boy isimli üçüncü kitabı 2015 ve son olarak The Creeping Shadow isimli dördüncü kitabı Eylül 2016'da okuyucularla buluşmuştu.

Hikayeninin beşinci ve final kitabı The Empty Grave ise bu hafta birkaç gün içinde piyasada olacak.

17-09/19/lockwood-kitap-serisi.jpg

"LOCKWOOD & CO" KONUSU

Peki bizleri nasıl bir fantastik hikaye bekliyor?

Lockwood & Co kitaplarının hikayesi hayaletlerle çevrili alternatif bir Londra'da geçiyor. Bu doğaüstü tehditleri görme ve duyma kabiliyetine sahip Lucy Carlyle gibi gözüpek birkaç gencin işi ise onlarla savaşmak.

Bu psişik güçleri olan gençler, doğaüstü olaylar üzerinde uzmanlaşmış Lockwood ve Ortakları isimli bir dedektiflik şirketi ve bu şirketin lideri Anthony Lockwood ile iş birliği içerisinde.

Serinin ilk kitabı "The Whispering Skull"; sayısız hayalet barındıran bir evde geçmekte ve bu evde "Kırmızı Oda" diye nitelendirilen bir odanın kasabanın başına musallat olmasını konu edinmekte.

17-09/19/haykiran-merdiven.jpg

"Ghostbusters'ın Sherlock Holmes ile buluşmuş hali" olarak nitelendirilen kitap serisi 24 ülkede yayımlanmış ve 35 edebi ödüle aday olarak gösterilmiştir.

Son olarak Edgar Wright'ın yazıp yönettiği 2017 yapımı Baby Driver (Tam Gaz) filminin yapımcılığını üstlenen Big Talk Productions ayrıca Shaun Of The Dead, Hot Fuzz ve The World's End gibi filmlerin de yapımcısı olarak dikkat çekiyor. Yapım şirketi, televizyon dünyasında ise Back (Channel 4/Sundance) ve Cold Feet (ITV) gibi dizilerin yapımcılığını üstlendi.

Big Talk CEO'su Kenton Allen ve Film Başkanı Rachael Prior yeni projelerini "Her yaştan kitleyi büyülemek için farklı ve göz alıcı bir biçimde yazılmış, son derece özgün bir hayalet dedektifliği dizisi" olarak tanımlıyor.

Dizinin televizyon uyarlaması için senaryo geliştirme çalışmalarına başlandı. Şimdilik yayınlanacağı platform, oyuncu kadrosu ya da prömiyer tarihi gibi konular da bilgi yok.

17-09/19/haykiran-merdiven-kitabi.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin