Lost'un orjinal final fikri açıklandı

6 sezon ve 118 bölüm süren efsane dizi Lost'un finalinden hayranları pek memnun kalmamıştı. Dizinin yaratıcısı Damon Lindelof, çekilmeyen alternatif final planını açıkladı.

Berfu Özlen
11 Nisan 2017 - 16:50
Röportaj

Lost, şüphesiz ki en çok bilinen, en çok konuşulan kült diziler arasındadır. 6 sezon süren macera sonunda pek de tatmin edici olmayan bir final ile sonlanmıştı. Dizi süresince izleyenlerin akıllarında oluşan soruların cevaplanmaması ve final anının çok fazla anlaşılamaması hayal kırıklığı yaratmıştı. Lost'un yaratıcılarından Damon Lindelof, dizi için oluşturdukları ancak çekmedikleri alternatif final planından bahsetti.

Lavlar arasında bir savaş

Cinemablend'in haberine göre Lindelof:

"Sorun her zaman kendini dünya ve cehennem azabından ayrı tutan bir adanın nasıl şekillendirilip dramatize edileceğiydi. Cevap da volkandı. Volkan, dizi boyunca aslında var olan bir öğeydi ancak dizinin ilerleyiş şekline göre, ada istikrarsız bir hal aldı ve volkan patlama noktasına geldi. Aslında birden fazla sismik hareket planlamıştık ve sonunda da iyi ve kötüler arasında çıkacak büyük bir savaş olacaktı. Jack ve Man in Black mağma içerisinde savaş verecekti."

17-04/11/6223931a734b33e2d249b91cd51e48aadd30fd33.jpg

Sorun parada

Lost, volkan konseptini aslında 3. sezonda, Ben Linus'un çocukluğuna dönülen bir flashbackte kullanmaya başlamıştı. Ancak dizi, daha sonra bu öğeye derinlik katmamıştı. David Lindelof'un tasvir ettiği "volkan" finali Lost için çok uygun olurdu. Ancak görünüşe göre, bu finalin üzerinin çizilmesinin nedeni Lindelof ya da Carlton Cuse değil. Lindelof konu hakkında, "ABC bize 'Çocuklar sizi seviyor ve diziyi istediğiniz gibi bitirmenizi destekliyoruz ancak bu süreç içerisinde batmak da istemiyoruz' dedi." diyerek, sorunun senaryo değil de finansal problem olduğunu açıkladı.

Aslında Lost'un açıklanmamış soruları düşünüldüğünde, Volkan finalinin bile pek de tatmin edici olmayacağı ve izleyenlere gerekli cevaplar veremeyeceği açıkça ortada.

Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Lost'un finalinin üzerinden yıllar geçse de sizin aklınızda kalan sorular neler?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin