Hostage to the Devil'in film ve dizi uyarlaması geliyor

Eleştirmenlerden övgü almış çok satan kitap Hostage to the Devil: The Possession and Exorcism of Five Contemporary Americans'ın yayın hakları alındı. Dizi ve film projeleri üzerinde duruluyor.

Berfu Özlen
11 Nisan 2017 - 17:20
Gündem

Penchant Entertainment isimli bir yapım şirketi, Rahip Malachi Martin'in, "Hostage to the Devil: The Possession and Exorcism of Five Contemporary Americans" isimli satış rekorları kıran anı kitabının film ve dizi haklarını satın aldı.

1976'da yayınlanan kitap, dünya çapında milyonlarca adet sattı ve son zamanlarda da e-kitap olarak oldukça popüler. Şeytan çarpması ve şeytan çıkarma ayinlerini anlatan bu anı kitabı, tamamen gerçek hikayelere dayanıyor. Kitapta bahsedilen olayların 2016 senesinde bir belgeseli de çekildi. Kitabın haklarının satın alınmasından sonra çekilecek tüm projelerin yapımcılığını ise Erin Eggers, Chase Hudson ve Matthew Porter üstlenecek.

Kitabın konusu

Hostage to the Devil, Martin'in Cizvit rahipliği hayatı boyunca tanık olduğu şeytan çıkarma vakalarından bahsederken, bu ritüelin daha önce hiç açığa çıkmamış detaylarını gün yüzüne çıkarıyor. Ayini rahip ve şeytan arasındaki korkunç bir mücadele olarak betimleyen kitap, rahibin yüklenmek zorunda kaldığı zorlukları ve sorumluluklarını konu alıyor.

Malachi Martin kimdir?

Malachi Martin, 15 adet anı kitabı basılmış olan Cizvit rahip, profesör ve yazar. 1965'de New York'a taşınmasından sonra, Martin, özellikle şeytan çarpması vakalarıyla ilgilenmeye başladı ve neredeyse bir düzine şeytan çıkarma ayininde görev aldı. Görev aldığı bu ayinler, Hostage to the Devil'e ilham kaynağı oldu.

Gerçek bedeller ödenen gerçek olaylar

Her ne kadar kitabı kült film The Exorcist'e ilham olarak gösterilse de, Martin aslında hem Exorcist kitabından hem de film uyarlamasından çok rahatsız. Exorcist'i hem korkunç derecede yanlış ve potansiyel olarak çok tehlikeli bulan Martin hem de, bu denli ciddi bir konunun basit bir eğlence aracına dönüşmesinden çok şikayetçi. Martin bu konunun "gerçek sonuçları olan ve gerçek bedeller ödenen, tamamiyle gerçek bir problem" olduğunu düşünüyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin