M*A*S*H dizisinin yıldızı David Ogden Stiers hayatını kaybetti!

Ünlü aktör ve seslendirme sanatçısı David Ogden Stiers 75 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
04 Mart 2018 - 23:04
Gündem

Bir döneme damga vuran M*A*S*H dizisindeki Binbaşı Charles Emerson Winchester III rolüyle tanınan aktör David Ogden Stiers 75 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir mesane kanseri ile mücadele eden Stiers'in Newport, Oregon'daki evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

18-03/05/stiers-twitter-olum-duyurusu.png

STIERS'İN KARİYERİNDEN KESİTLER

1942 senesinde Peoria, Illinois'ta doğan Stiers, sonraki yıllarda öğrenim hayatı için Eugene, Oregon'a taşındı. Oregon Üniversitesi'ne başlamasına rağmen kısa bir süre sonra San Francisco'ya giderek oyunculuk kariyerinde ilerlemeye karar verdi.

18-03/05/charles-emerson-mash-dizisi.jpg

The Mary Tyler Moore Show, Charlie's Angels ve Kojak gibi dizilerde aldığı ufak rollerle küçük ekranlara alışmaya başlayan oyuncu isminin duyulmasını sağlayan en büyük rolüne ise 1977 senesinde kavuştu.

Frank Burns'ü oynayan Larry Linville'ın ayrılığının ardından M*A*S*H dizisine katılan isim bu dizideki Winchester rolüyle 1981 ve 1982 senelerinde Emmy Ödülleri'nde en iyi yardımcı oyuncu kategorisinde iki kez adaylık kazandı.

18-03/05/david-ogden-stiers.jpg

1984 yapımı NBC mini dizisi The First Olympics: Athens in 1986'daki ABD Olimpiyat Komitesi'nin kurucusu William Milligan Sloane rolüyle bir başka Emmy adaylığı daha kazanan Stiers, 1991'de Beauty and the Beast'te Cogsworth başta olmak üzere Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame ve Lilo & Stitch gibi birçok animasyonda çeşitli karakterlere sesiyle hayat verdi.

18-03/05/david-ogden-stiers-foto.jpg

Oyunculuk kariyerine ek olarak Newport Senfonisi'nin daimi orkestra şefliğini yapan aktör, 2015 senesine kadar çeşitli yapımlarda oyunculuk ve seslendirme sanatçılığına devam etti.

David Ogden Stiers / M*A*S*H:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin