Mehmed: Fetihler Sultanı 1. bölümüyle bu akşam TRT'de başlıyor! Dizinin oyuncuları kimler? Kim, kimdir?

TRT'nin bu akşam 1. bölümüyle ekrana gelecek olan yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı Sultan, Mehmed'in hayatını ve fetihlerle dolu destansı hikayesini anlatılacak. Peki Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi oyuncuları kimlerdir? Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi konusu nedir? Mehmed: Fetihler Sultanı 1. Bölüm ne zaman başlayacak? Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi hangi gün başlıyor? Mehmed: Fetihler Sultanı Sultan Mehmed kimdir? Serkan Çayoğlu kimdir? Mehmed: Fetihler Sultanı Kostantinos kimdir? Seçkin Özdemir kimdir? Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi Sultan Murad kimdir? Teoman Kumbaracaıbaşı kimdir? Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi Mara Hatun kimdir? Tuba Ünsal kimdir? İşte detaylar!

Volkan Usta
27 Şubat 2024 - 09:55
Kültür Sanat

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi bu akşam ilk bölümüyle bu akşam ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi konusu nedir? Mehmed: Fetihler Sultanı oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor?

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi karakterleri kimler? Kim, kimdir? Sizler için derledik...

Sultan Mehmed (Serkan Çayoğlu): Sultanlar sultanı, hakanlar hakanı, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, Bizans İmparatorluğu'nun korkulu rüyası, İstanbul'u fetheden o şanlı komutan Sultan Mehmed Han!

Çandarlı (Selim Bayraktar): Büyük ve tecrübeli bir devlet adamı. Osmanlı'nın çıkarlarını her zaman gözeten bir Vezir-i Azam Çandarlı Halil Paşa.

Notaras (Fikret Kuşkan): Bizans'ın Megadüklük makamındaki gizemli lider Notaras. İmparatorluğunu eski ihtişamlı günlerine döndürmenin hayaliyle yaşıyor. Zeki ve stratejik devlet adamı geçmişin zaferlerine duyduğu özlemle yanıp tutuşuyor.

Kostantinos (Seçkin Özdemir): Bizans’ın kaderini belirleyen son imparator. Cesur ve halkının saygısını kazanan, Konstantinopolis için her şeyi göze alabilecek bir lider Konstantin.

Mara Hatun (Tuba Ünsal): Hristiyan bir Sırp prensesi Mara Hatun. Devlet-i Aliyye’nin ve Sultan Mehmed Han’ın en büyük destekçisi. Kimi zaman bir bürokrat, kimi zaman da bir anne gibi Mehmed’in yanında.

Eleni (Esila Umut): Güzelliği, zerafeti ve içsel gücüyle haremin güçlü kadını Sultan Mehmed Han'ın ilk eşi Eleni.

Sultan Murad (Teoman Kumbaracıbaşı): Tüm Osmanlı tebaasının saygı duyduğu bir hükümdar. Ömrü cenk ederek geçen, Haçlı ordularını defalarca bozguna uğratan büyük komutan Sultan Murad Han. Bir sulh döneminin başladığını düşünerek tahtı Şehzade Mehmed’e bıraksa da yaklaşan büyük tehlike, isyanlar ve Çandarlı’nın akıl oyunlarına kayıtsız kalamadı.

Şehzade Orhan (Ali Nuri Türkoğlu): Osmanlı tahtındaki hakkından vazgeçmeyen Şehzade Orhan’ın en büyük destekçisi Bizans İmparatorluğu.

Şehabeddin (Bülent Alkış): Sultan Mehmed’in ideallerine güvenen, strateji dehası Şehabeddin Paşa.

İshak Paşa (Ertuğrul Postoğlu): Yeniliklere kapalı ancak devlet erkanına sıkı sıkıya bağlı bir vazife adamı, Ehl-i seyfinin kubbealtı veziri İshak Paşa!

Zağanos Paşa (Sinan Albayrak): Sultan Mehmed’in Konstantiniyye mefkuresine yürekten inanan ve en çok güvendiği kubbealtı veziri Zağanos Paşa. Sultanı ve devletinin menfaatlerini düşünen sert mizaçlı bir devlet adamı.

Helena (Ayşegül Günay): Bizans’ın son imparatoru Konstantinos’un annesi, imparatorluğun ardındaki gölge imparatoriçe Helena Dragas.  Fazlasıyla otoriter. Fikirlerine karşı gelen kim olursa olsun ortadan kaldırmaya hazır.

Malkoçoğlu Bali Bey (Kenan Çoban): Osmanlı'nın en kudretli savaşçısı, Sultan Mehmed Han'ın savaşta en güvendiği akıncı beyi, cesaretini savaş yaralarından alan kılıcı keskin, gözü pek bir yiğit Malkoçoğlu Bali Bey!

Hüma Hatun (Açelya Akkoyun): Derin aşkla bağlı olduğu Murad Han’ın en kıymetli hasekisi, bir cihan fatihi Sultan Mehmed Han’ın annesi Hüma Hatun.

Halime Hatun (Emine Ün): Soylu bir aileden gelmesi nedeniyle Hüma Hatun’un kendisi yerine tercih edilmesine hazmedemeyen, büyük bir kıskançlık duyan Halime Hatun.

Urban Usta (Beyti Engin): Savaşların kaderini değiştiren, ateşli toplarla surları geçen, şahi topunun mucidi Urban Usta!

Akşemseddin (Mim Kemal Öke): Saygın ve etkili İslam alimi, İstanbul'un fethinin manevi mimarı, Sultan Mehmed Han'ın en büyük destekçisi Akşemseddin!

Ulubatlı Hasan (Sidar Tublek): Gözleri aslan gibi keskin, cesaretiyle dillere destan olmuş cesur bir Osmanlı akıncısı Ulubatlı Hasan!

 "Mehmed: Fetihler Sultanı" her Salı TRT1 ekranlarında izleyicileriyle buluşacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin